Citiraj:
Autor mkey
Koji proxy koristiš?
|
Već dugo sam na Control D, neka alternativa NextDNS-u i lokalnom pi-holeu, samo NextDNS nema DNS proxy, a pi-hole ne radi izvan kuće, osim ako nemaš svoj VPN pa tuneliraš vanjski promet preko svoje opreme. Prije Control D sam koristio razne VPN providere, ali realno mi nisu potrebni, ograničavali su me i teži su bili na management jer imam dosta uređaja. Onda imaš situacije da neki uređaj ne podržava VPN ili određeni protokol, pa cucla bateriju,...
Ovdje dodam klijente, pravila i zaboravim da postoji. Postoje predefinirani filteri i servisi, mogu se raditi svoja pravila, forward i reverse DNS, timeri recimo za djecu itd. Kako sam praktički bio beta tester i nešto sudjelovao u razvoju, dobio sam i solidan discount za full plan, a u tom planu se dobije DNS proxy s kojim bilo koji site redirectam preko bilo koje države i site više ne vidi moju pravu IP adresu nego adresu te države. Doslovno neki hibrid između DNS-a i VPN-a.
Normalan VPN mi sad služi samo za pentesting i slično kad stvarno trebam zaštititi kompletan promet i VM.