02.02.2026., 03:39
|
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor mkey
Šala mala Mladene, nisam ništa loše mislio time. Ja isto želim uživati u korištenju računala a kada start menu laga, e onda mi je uživanje uvelike narušeno.
Promo, kažem, problem je u tome što developeri danas ne znaju da memoriju ponekad treba i osloboditi. Evo primjer qbittorrent, pratim ga danas i bez nekog posebnog razloga došao od 2 i nešto na 5GB u kratko vremena. Pa šta će ti to, tugo nesretna, cache je na 512MB, kakvih 5GB??? Nakon restarta je na 670 i ide lagano gore. Vjerojatno dosta toga što seeda samo ostavi učitano u memoriji i ne zanimaju ga nikakva ograničenja.
Libtorrent verzija 2.0, kaže da su napravili neki workaround za qbit 5.1 ali izgleda da je to sve džaba. Ljudi govore da je zadnja solidna verzija bila 4.6.7 a nakon toga je krenuo raspašoj.
Opet, ima RAM, je da je skup, ali ima ga, nije problem. Ali mene zanima da li je aplikacija sposobna počistiti za sobom ili nije? Imam ja vode i sredstava za čišćenje u WC ali ipak gledam da redovito pogodim školjku.
BTW, evo ga qbit na 965 dok sam ovo napisao. 980. Ajmoooo.
|
libtorrent 2.0 koristi neke kernel memory-mapped files mehanizme koji jedu memoriju. Meni to nikad nije radilo kako treba.
Ako koristiš qbittorrent-nox imaš ovdje statički linkane verzije novijih verzija qbittorrenta na libtorrent 1.x https://github.com/userdocs/qbittorrent-nox-static
Vjerojatno se može i desktop verzija linkati na libtorrent 1.x
|
|
|