Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 31.01.2026., 02:14   #12656
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ma daj me nemoj, kao neki vintage, a u gornjem lijevom ćošku USB utor...

Zato uzme bežične zvučnike i uštedi pare...

Bežične žice su OK. Preskočiš i nema zamaranja sa kablovima.

Citiraj:
Autor Throttle Pregled postova
Aha, ok onda. Hvala na info.
Niti imam predpojačalo, a niti 2 odvojena pojačala.
Ako sam te dobro razumio za paralelu to spojim na način da koristim samo speaker A na pojačalu za bi-wiring kao i do sada sa jednim kablom? Znači crveni konektor na pojačalu za desni zvučnik se spojim sa crvenim visokotonskim i niskotonskim terminalima na desnom zvučniku. Crnu vučem za lijevi. Ali bi onda trebalo izvaditi premosnicu na zvučniku jer inače nema smisla. Ili sam u krivu?

@ LAcy: mučki provokatoru

Petak je i ja sam malo potegnuo (zvečevo pelinkovac). Nije sramota. Šefa sam vidio zadnji put u prosincu, a čuo se s njim prije cca 2 tjedna.

Ne zamaraj se nikakvim dodatnim spajanjem. Ako baš želiš, spoji dva para žica, na pojačalu spoji obje žice paralelno i uguraj u terminale. Da, izvadi premosnice na zvučnicima, ali stvarno nećeš ništa dobiti.

Ako ćemo iskreno, više ćeš dobiti da spojiš zvučnike kao u manualu ali na B terminal jer je na gotovo svim pojačalima A terminal iznad B terminala odnosno A terminal ima cca 15-20 mm duže vodove od PCB ploče do terminala nego B terminal.
Moja poanta je bila da i ako spojiš na integriranom pojačalu zvučnike u biwire na A i B terminale, opet ćeš oba terminala spojiti u paralelu kad uključiš oba para na pojačalu.

Ostavi kako je i uživaj u glazbi. Biwire nema smisla ako nemaš pretpojačalo i dva pojačala snage.

lp
Juan je offline   Reply With Quote