View Single Post
Staro 31.01.2026., 01:53   #635
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
zva ga da mi dodje stavit trofaznu fidovku, covik mi je raskopa cilu kutiju stavio 0.3A fidovku, nista ne radi,
Tu moze svasta biti sada zasto ne radi.
1. Imas ili nemas uzemljenje u kuci/stanu?
2. Mozda je neka uticnica ili potrosac ostala/o nulovana iako nebi trebalo tako biti ako imas uzemljenje.
Citiraj:
sad oce u moj razvodni ormar stavit 0.5 a ovo sta iskace da ce stavit iza hepovog osiguraca jos jendnu 0.5?
Ne vidim smisao toga jer ako je problem ono gore i dalje ce iskakati povremeno.
Citiraj:
na svaku fazu po jedna fidovka 30ma jednopolna
Citiraj:
pa ta trofazna fidovka
U sutini razlike nema bilo jednopolna x 3 ili trofazna OSIM ako su ti bas tako slozene instalacijske linije da ti 0 recimo od stednjaka ide direktno na sabirnicu kod sata ili 2 sobe sa svojim uticnicama recimo isto 0 je samo njihova i pichi sama do sabirnice no cesto je slucaj da se 0 krade iz prvog spoja razvodne male kutije u zidu i salje dalje po prostorijama ili uzme za svijetlo a u tom slucaju kada u bilo koju 0 od instalacije potece struja sve tri jednopolne fidovke ce izbacivati jer ce svaka preko 0 dobit tu struju. Znaci sve 3 ponasat ce se kao trofazna fidovka sa jednom nulom.

Ne znam kakava je instalacija kod tebe ali da bi svaka faza bila samostalna na svojoj jednopolnoj fidovki takodjer svaka od njih mora imati svoju samostalnu 0 i zemlju, znaci takvu fazu mora pratit jos 2 zice do krajnjih potrosaca na toj liniji faze i onda ako dodje do izboja struje na toj liniji, druge 2 linije ce ostati raditi ali ni to nece fecerati u tvojem slucaju ako ti mestar stavi jos jednu fidovku ispred svih tih 3 ili jedne trofazne jer kada okine jedna od tih 3, okinit ce i glavna tako da ni ostale 2 nece raditi ako su naravno glavna i fidovke poslje iste vrijednosti, znaci ako je glavna 0,5mA onda ove poslje moraju biti 0,3mA ili manje....

Isto tako ako je glavna nazivne struje 40A, onda ove druge iza nje moraju biti 20/25A po liniji tj. jedino ispravno je stavit fidovku od onoliko A koliko ti konkretna linija xy faze po presjeku zice smije povuc W/A jer sa tih xy A stitis zapravo vodice linije od pregaranja.