Citiraj:
Autor zagi
Novo konfiguracija naručena online, plaćena gotovinom prilokom preuzimanja. Sve radi ok, ali imam jebenu situaciju u novom stanu gdje mi komp preko wifi na matičnoj slabo prima signal. Komp zbog specifičnosti stana i dječje sobe ne mogu premjestiti na drugo mjesto, a bilo kakvo povlačene kabla od ruter do kompa, bilo kakvi pojačivač ili mesh uštekan u strujnu utičnicu najmodavac mi prijeti izbacivanjem iz stana. Malo smo zaratili i kolko god on bio glup i idiot moram se pridržavati toga. Uglavnom da li mogu zamjeniti matični i uzeti drugu koja dokazano na tom mjestu gdje komp stoji ima jači signal ? Klinac od tog idiota je u stanu ispod koji ima isti razmještaj i kod njega hvata super te hebeno igra sa mojim koji ima prekide i laag svako malo ? Opcija da uzmem mrežnu ili adapter na žici ne dolazi u obzir jer idiot od gazde se zainatio i svaki dan mi ulazi u stan.
Znači pitanje je da li mogu vratiti matičnu u trgovinu i uzeti drugu , tj doplatiti za drugu ?
|
To što ti gazda uzlazi u stan svaki dan je grubo kršenje stanarskih prava i to lik nema pravo raditi. Ako si ti u najmu i sve je legit, podmiruješ svoje obaveze, vlasnik stana ima vrlo malo prava zapravo. Da ne govorim ako su i klinci u igri kao podstanari. Reci mu da sjaše da se nebi ti zainatio pa ćeš vidjeti kako mijenja priču.
Traži drugi stan, a za nuždu bi napravio ovo što nepalac kaže, neki bolji wifi dongle, vjerojatno 2.4GHz koji je sporiji ali signal bolje "probija" prepreke. S tim da ne zaboravi da je wifi dvosmjerna komunikacija, ne vrijedi s jedne strane nabijati antene ako je druga strana loša.