View Single Post
Staro 30.01.2026., 21:51   #4852
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Astra Pregled postova
Da. Ne znam zasto nece. Vidim NAS na popisu ali kad stisnem na njega vrti mi ono i “prepairing” i tu stoji.

EDIT: uspio, bio je problem u myQNAPcloud Link nije bio instaliran. Sad vidim sve.

Dali mi je situacija sa RAID1-om ok? imam 2 diska od 2 Tb,i mogu koristiti samo 2 tb storagea.

jeli RAID1 najbolja opcija za sigurni backup slika i videa?

Raid 1 je ok u tvom slučaju, siguran si ukoliko jedan od diskova krepa.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ima li netko Synology RS1221RP+ samo da kaže koliko je bučan? Deklariranih 53.5 dB mi je malo previše.

U kojem scenariju bučan? Da ćeš ga imat pokraj sebe? Ili da će ti stajati u racku negdje u hodniku.

Baš sam danas jedan raspakirao i stavio 8x8tb diskove.

Nije tih kao ove desktop kutijice, to zaboravi. Al nije ni bučan kada odradi boot i sve šta ide. Nemoj samo neke 7200 diskove uzet. No nemogu ti reći koliko je bučan u nekom žešćem radu ili recimo ako se poveća temp okruženja, družili smo se samo pol sata

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova

Ovisi kako imaš organizirane podatke, koliko kopija (backupa), ne znam koliko si upoznat sa 3-2-1 i sličnim dobrim praksama, što su snapshoti itd.

Čovjek si rješava tek osnovne stvari, a ti ga ubijaš u pojam s 3-2-1. Trebao si onda ići do ibera i reći mu da mora ići bar na 3-2-1-1-0

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 30.01.2026. u 21:57.
Pupo je offline   Reply With Quote