View Single Post
Staro Danas, 07:02   #88
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Popratio sam vijesti oko steam machinea jer se smatram potencijalnim kupcem.

Moj vremešni high-end pc iz 2014/15, koji je naveden u moj komp, i dalje gura sve. Postao sam nezahtjevan gamer kojem nije više najbitnije sve gurati u max postavkama.

Prije 3 godine sam dobio poriv složiti novu konfiguraciju, kad ono odvratile su me cijene novih GPU-a. Nadao sam se da će se mid range GPU vratiti na normalnu cijenu, ali ništa od toga, dapače, ide sve u nebo.

I sad gledam tih par predstavljanja i mišljenja jutubera i ostalih - ne znam dal mi se čini, ali ako steam machine trajno zaživi, mogao bi biti benchmark za game developere.

Pri tome ne očekujem da će dev optimirati max kvalitetu i max rezoluciju da se vrti na slabijem HW, ali da bar čovjek ima neku sigurnost da će sve "steam certified" moći vrtiti u 60fps+ sa gledljivim postavkama - 2k reza i medium+ postavke.

Mojoj ideji nove konfiguracije je cijena RAMa sad zabila zadnji čavao u lijes, pa se hvatam za slamke.

Pa naravno da ne igraš na max postavkama kad se u većini igara ne kuže ti silni detalji koji ubiju performanse. Nije to kao davno prije kada su igre na low izgledale kompletno drugačije. Sada za promijenu detalja moraš gledati DF analizu gdje pauziraju video i zumiraju na točan detalj da se vidi o čemu pričaju....kad se uživiš u igru kako treba, najmanje vidiš te silne detalje.