Citiraj:
Autor Morpheous
Obično ne komentiram objave jer svi vi odradite odličan posao s osvrtima na časopise, ali ovdje baš ne mogu izdržati jer se radi o jako specifičnim igrama koje su developeri hrabro izbacili na tržište. To su bila vremena kada se ponekad isplatilo eksperimentirati i igra koja se nije prodala u očekivanom broju primjeraka nije nužno značila zatvaranje čitavog studija jer nisu bili ulagani suludi novci u razvoj.
|
Vrlo mi je drago vidjet kad netko dodatno ovako iscrpno komentira, jer nismo svi isto igrali i nema svatko isti dojam i pogled, makar mislim da se konsenzus uvijek može manje-više naći oko klasika iz tog razdoblja, no bilo je i puno dobrih igara koje su nekak proletile ispod radara masovne publike.
ONI ko što kazah, nisam igrao, no nakon ovog osvrta svakako planiram neki walkthrough pogledat, ili bar neku dobru recenziju.
Pak Giantse jesam na ps2 (zadnje sam krenuo radnje prolazit prije 10ak god. al stao negdje na pola) i tu je inovacija bila da ko što je rečeno, lik sa naslovnice Delphi je samo trećinu radnje, dok su tu još nekakvi Meccharines, ko ljudi al u skafanderima i sa klasičnim pucaljakama (Delphi neke čarolije baca), te taj Kabuto, div visine 10x običnih likova koji okolo po mapi sve gazi i razjebava, čak može i jesti neprijatelje (!) da bi si health obnovio, no od 3, ti Mecchyiji s početka su mi nekak bili najdraži.
Nemogu se sad sjetit radnje u čemu je fora, kako su ta tri lika povezana i protiv kog se bore, al ima neka ok priča.
Mape i njihova otvorenost u neku ruku podsjećaju na Terracon sa ps1 (naravno samo grafički jače), jedna istodobno od tehnički najnaprednjih igara za konzolu i izašla u zadnjoj poplavi ps1 hitova, mislim da je kasna jesen 2000.
No, da se ide uzet ekvivalent usporedbe i da je netko nešto ko taj Terracon za ps2 radio, toliko optimiziranu i naprednu igru recimo 2005. mislim da bi pali na guzicu od grafike, jer 2001. sigurno još nisu izvukli sve atome snage iz ps2 i programerske trikove naučili.
--
Nisam komentirao gore u broju, ali u najavama, čak i na naslovnici, se spominje nekakva rpg strategija
Volfoss. Prvo mi je bilo ček, pa kaj je to, kak se za to nezna, i naravno: igra nikad nije izašla van Japana, iako u najavi se navlači da "ovo bi mogla biti najbolja strategija na Playstationu". No, čak je i
caveat u zadnjoj rečenici ostavljen, "da je Namco najavio samo u Japanu", uz wishful thinking da "takvim igrama ne treba mnogo za prelazak Tihog oceana, na američko tržište. Moš si mislit.
Malo kolko sam guglao, iznimno maštovite ilustracije likova, to je valja po nekoj mangi.
Uz sve ovo, u broju je i TOP 5 igara PSX recenzenata, pa ću to ovdje staviti ako netko možda treba inspiracije za što igrati ili probati da već nije.
Vrlo je vidljiva dominacija kod nekih likova ISS Pro serijala, no malo me stara psx iskusnjara Bero iznenadio; Bushido Blade nisam percipirao nikad kao neki svevremenski klasik (zna li netko Hacker gdje je on to recenzirao, ako je?).
Posebno su me razveselile Nevenka koja je dodala na listu nezavršeni sadistički Thrill Kill, te Tanja da se napucavala masovno u Doomu s link kabelom (treba 2 konzole i 2 TVa), što je vrlo bilo zastarjelo u svjetlu igranja Dooma online u deathmatchu, no ta neka ograničenja ps1 su imala svoju čar.
Malo sam si vrtio koji bi meni bio top 5 sa PS1, od odigranih (neke ne i komplet prođene doduše) sigurno 200 igara... Znam samo koja kategorija odma ide van - bilokoji
nogač