But the important thing, though, because this computing platform requires all of the layers underneath it, it has started, and you guys are, everybody's seeing it right now, it has started the largest infrastructure build-out in human history. We're now a few hundred billion dollars into it. We're a few hundred billion dollars into it.
Larry and I, we get the opportunity to work on many projects together. There are trillions of dollars of infrastructure that needs to be built out, and it's sensible. It's sensible because all of these contexts have to be processed so that the AI, so that the models can generate the intelligence necessary to power the applications that ultimately sit on top.
- NVIDIA's Jensen Huang
Genijalno. Kad jednom čitava stvar malo pukne, ovakvi quotes će se koristit kao primjer da je od početka bilo očito da se prodaje magla. Naravno, to će govorit isti oni koji trenutno tvrde da će LLM napravit bogataša od svakog čovjeka, izliječit bolesti i omogućit nam kolonizaciju Alphe Centauri. Retroaktivno će bit sve jasno, kako to obično biva.
Dakle, Jensen kaže da je sensible da se ulažu bilijuni dolara (slučajno dobar dio ide u njegove džepove) u infrastrukturu koja će nam omogućit da se procesira neko procesiranje tj. AI tj. modeli, oću reć da se generira...inteligencija, koja nam je potrebna da bi ovaj, pokretali ove, zapravo, aplikacije koje su tu zapravo, već, ali još nisu powered by AI, ali bit će i onda ćemo imati ovaj.....nešto što sad nemamo i onda slijedi taj raj na zemlji kojeg još nemamo jer nema struje dosta i fali tvornica koje proizvode inteligenciju, ali bit će.
Znao sam da me njegovo trkeljanje na nešto podsjetilo:
Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj jutarnje. Zalje-zaljevao sam pesticidima polje iznad-iznad Bukovice, uh, kad se iznenada na lijevoj strani sam u vidokrugu primjetio neki objekat, uh, nepoznat, koji je bio blještav. Ustvari, mijenjo je boju. Us-ustvari, bio je žut. Ah. Zelenkaste boje. Povremeno. Onda sam, uh, iznenada začudio sam se jer sam prim-primjetio da je avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa pri tom ne-ne okreće. A ja sam, ovaj, znao da se avion mora kretat jer sam ga upalio i sve. Međutim, motor je mirovao, sve je stajalo. Taj ob-objekat je proletio par puta pred mene. Pogled'o sam dole, pesticidi su, oh
Nisu padali po njivi nego su na moje, na moje, o-o-opšte iznenađenje stajali u zraku. Onda sam s ovaj, nisam gubio pribranost ni jednog momenta. Pokušao sam da pokrenem avion — nije mi polazilo za rukom. Kad-kad mi se taj objekat izgubio, ne-nepoznati, blješteći, uh, zeleni. Ustvari, crveni je bio. Taj zelenkasti objekat kad-kad s-kad se izgubio iz vidokruga avion je sam kren'o naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu. Nemojte me više, stvarno