Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.01.2026., 15:12   #12459
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ekipa...nastavno na subwoofer sagu pred par stranica (Yamaha YST-SW205) - zvuk ok sve super ali - iskace od svega u prostoriji bojom. A neda mi se farbat ga ili lijepit foliju drugu na njega - pod uvjetom da mogu ga za razumne novce zamijeniti za nesto sto ce biti i oku ugodno ne samo uhu. Oberoni su bijeli, TV namjestaj i ormari su bijeli/sonoma hrast. Pikiram bijeli sub sa crnim ili sivim grillom. Al sto manje para tim bolje jer s obzirom da je konstatirano da ni ta Yamaha nije nista posebno a zadovoljan sam sto se zvuka tice - sto uzeti?

Specke:

Yamaha subwoofer active
Speaker Driver Diameter : 8"
Speaker Driver Diameter (metric) : 203 mm
Nominal Output Power : 150 Watt
Frequency Response : 23 - 170 Hz
Crossover Frequency : 40 - 140Hz
Audio Amplifier : integrated
Magnetic Shield : Yes
Connectivity Technology : wired
Controls : Power on/off, subwoofer cut frequency, subwoofer phase, tone, volume

Ako gledam samo frekve - jedino SVS SB-1000 (24 - 260 Hz) dolazi blizu toga a cijenovno je oko 400-500 Eura (i meni osobno ruzan sa front grillom). Polk Audio HTS 10 i Monitor Audio Bronze W10 6G bi mozda prosli. Naravno naljepse bi bilo nekaj iz Dali asortimana (E9F) ali s obzirom na cijenu mi na papiru izgleda mrsavo:

Musikleistung (PMPO)
220 Watt
Verstärkertyp
digital
Nennbelastung
170 Watt
System
1-Weg
Übergangsfrequenz
40 - 120 Hz
Frequenzgang
37 - 200 Hz
Frequenzgang von
37 Hz
Frequenzgang bis
200 Hz

Uz napomenu da nikad ne slusam glasno (stan u zgradi) , zelim da sub samo doda oberonima puninu koja fali i slusam prije svega Blues, Jazz i Rock - bi taj Dali bio ok ili je jednostavno preskup za to kaj nudi? Pametnije alternative u rangu 300-500 Eura? Ili je sve to losije od Yamahe i bolje da se primim kantice i valjka i deri?

Ček, ti si stvarno uzeo specke tvoje Yamahe i prema toj specki trazio ekvivalent sub?

I tebe cu morati razočarati, taj tvoj sub je odron u rangu sa Panasonic linije sa zadnjih par stranica, tako da kupis bilo koji novi sub bit ce bolji od ovoga kojeg imas. Dalo bi se su sad razglabati o ustroju kutije, pojačalu, orjentaciji porta, ali mislim da nema smisla jer očito si uvjerenja da tvoj 8" cunga lunga sub može reproducirat 23hz i to ti je polazišna točka.

Iskren i dobronamjeran savjet, kupi onog koji ti je najljepsi, koji ti se uklapa dimenzija u prostor i koji ti ulazi u budget. Jer svaki ce ti biti dobar, tim vise sto ti treba samo malo dubine postojecem setupu +zivis u zgradi i obziran si susjed.
Na njuskalu se da naci ok primjeraka, samo gledaj da imaju garanciju tj da nisu stari xy godina, meni su dva sa njuskala riknula, zadnjeg sam preslozio jer bi ja zvučno odlično sjeo u subu.

Sretno sa kupovinom

srale7 je offline   Reply With Quote