Citiraj:
Autor dr.tf2
|
Prošao sam cijelu kalvariju s G-2425G-B i mogu reći da se ne treba truditi. Ovaj tutorial ne vrijedi jer ne možeš do konfiguracije kroz web jer admin useri nemaju standardne passworde. Uspio sam ipak na kraju iskopati vrijednosti koje OMCI daemon pošalje (serial, verzije FW-a i HW-a itd.) ali svejedno nisam uspio doći do funkcionalne konekcije.
Ne znam jel problem u katastrofalno sklepanim firmwareima i dokumentaciji SFP-ova (MA5671, PMG3000, DFP-34X-2C2) ili izboru MIB-a, nekim custom ME-ovima, onda je pitanje jel treba VEIP ili PPTP, ili je neka kombinacija svega toga.
Ali nemoguće je debugirati kad s jedne strane imaš kaotičan ispis iz Nokije a s druge strane neki složenac firmwarea na SFP-u koji je četvrta ruka OpenWrt-a 14.07. Bonus: nakon par neuspješnih pokušaja OLT ti blokira port pa moraš čekati ne sjećam se koliko prije nego te opet pusti.
Kako su se svi preselili sa foruma u privatne nepretražive Discorde i Telegrame, pomoć, savjete i iskustva je postalo nemoguće pronaći. Koliko god bih volio koristiti SFP umjesto tog sanduka, nije mi sila gubiti toliko vremena.