Citiraj:
Autor Promo
Sad je stvar sta je referenca jake graficke karte. Mislim da je 4K i dalje luksuz, a ne standard. A ja sam 4070 TI Super uzeo za 850€ prije 5000 serije i evo nemam nikakvih problema sa novim naslovima, napucanom grafikom itd, na 4K rezoluciji. Zbog 16GB bit cu jos dugo miran. iRacing i LMU tjeram na 3x4K. Jedino se slazem da su graficke poskupile zajedno sa svim ostalim ali opet, kolega je uzeo nedavno u Austriji 5080 za 890€ i bit ce miran jako dugo. Gledajuci cijene svega ostalog, GPU se ipak vratio u "normalu" i ako danas normalnost ne postoji.
|
Grafičke kartice sam uzel samo kao primjer, jer
tu je situacija tek na početku sranja koje se tek polako počinje dešavati i neovisno o igrama i rezolucijama monitora, AI ulaganja su nagrizla sve sfere naših života, a koristi nikakve ili minimalne za krajnje korisnike. Velim, sve ove firme koje su direktno odgovorne za nestašice i sulude cijene sad navode problematični RAM kao razlog zbog čega moraju povisiti cijenu svojih proizvoda, dok aktivno rade na tome da se kompletno povuku s tih tržišta koja im više ne generiraju dovoljno dobre prihode. Tragikomično sve skupa i nakon kaj se eJaJ strmoglavi, cijene se neće pretjerano smanjiti, samo budu se glavni akteri nastavili praviti da se to eto ničim izazvano i sasvim slučajno desilo, a oni ni krivi ni dužni imali su potrebu prilagoditi se nastaloj situaciji.