View Single Post
Staro 19.01.2026., 09:39   #2877
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Znam da je glupo, ali kaj sad da bacim nove novcate lampe koje se nisu ni koristile? Meni trebaju samo 2 komada, jedno iznad radnog stola a drugo iznad sudopera
Da, nisu ih se riješili bez razloga, a i ne vrijedi to neko bogatstvo:

https://www.ellabo.hr/fluo-cijevi-starteri
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Bacaj to onogatiboga. Em fizički teško jer prigušnica teži ko trafo,traka i kanal zajedno ako ne i više,em zna zujat,em ono hladno plavo svijetlo za oči izgubit,em troši struje ko 5 LED cijevi ili traka,em starteri koji nikad ne traju dugo jer su nikakvi ovih dana. Bacit ćeš pare za kućište,prigušnicu i startere jer eto imaš cijevi a za te pare kupiš trafo,kanal i LED traku ili pak LED cijev koja je istih gabarita ko fluo cijev a spaja se direkt na 230V i pali se instant umjesto da miga dok se konačno ne upali ko neonka. Osobno, ne postoji 1% razloga da bi ih sebi ostavio. I u garaži gdje sam ih imao 8 sam ih pobacao,povadio prigušnice i spojio LED cijevi direkt i kad stisnem prekidač iste sekunde gori svih 8 a ne light show odvratnog plavog hladnog svijetla gdje se nekad neke ni ne upale... My 2 cents, ti kako oćeš.
Apsolutno se slažem. Odvratno svijetlo koje još i titra a u kuhinji će izgledati nakaradno.

Kupi led traku i kanalicu s difuzorom, ugodnije svijetlo, manje mjesta zauzima i više će ti osvjetliti. Kakve fluo cijevi u 2026. godini, to se masovno miče gdje god se vidi.
tiki66 je online   Reply With Quote