View Single Post
Staro 18.01.2026., 08:09   #601
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor iggi Pregled postova
Asus Prime rx 9070 xt se na službenoj stranici reklamira da ima "Phase-Change GPU Thermal Pad Optimal heat dissipation for GPU longevity".
Da istina ima na VRAMu i MOSFETima....
Međutim ne navode da je na samom grafičkom procesoru obična pasta.
Na ovu sam recenziju naišao tek kada sam kupio svoju Prime 9070 xt. Na drugu stranu pitanje je kakvo je stanje sa drugim proizvođačima to nisam istraživao.

https://einfoldtech.com/2025/08/asus...-xt-oc-review/
Super im je ta taktika...ako je istinita Jedino mi je malo čudno da to stavljaju na VRAM i mosfet jer je PTM zamijena za pastu (PTM i je pasta koja se stvrdne kada je hladna, a postane mekana kada se zagrije, "Phase Change" dio, i tako popunjava sve pore na chipu i hladnjaku) ako sam dobro shvatio, a ne za termal padove koji obično idu na ovo dvoje.
Termalna pasta NE ide na VRAM, mosfet ili bilo što na što se obično stavlja termal pad, nije to ista stvar.

Pa i na slici se točno vidi da su to termalni padovi.

Nego i ja stavio -50mV i -10% power. Nisam primijetio neku razliku dok igram (Indana Jones and the Great Circle) jer sam ionako vsyncan na 1080/60.
Ovo radi kompletno drugačije od nV i UV-a preko afterburnera. Tamo sam odmah u svakoj igri vidio nižu potrošnju (po AF overlayu).

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.01.2026. u 08:26.
Disco je online   Reply With Quote