Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 17.01.2026., 22:54   #12402
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Dakle - ako ce ti primarni izvor zvuka biti PC onda spajas Toslink izlaz na maticnoj na TOSLINK ulaz na pojacalu. Streamer bi bio ako bez paljenja racunala bi zelio slusat mjuzu a DAC ako bi zelio analogno spajat na pojacalo. Po meni - za to sto ti trebas nema potrebe - svako pojacalo sa digitalnim ulazima/izlazioma imaju DAC u sebi koji je vecinom dovoljno dobar, a ako te zasvrbi lako naknadno stavis nekaj bolje. Dakle u tvom slucaju je dovoljno:

PC > pojacalo > pasivni zvucnici

ili

PC > aktivni zvucnici

Kaj se tice ovog dijela najbolje - imaj na umu da svacije usi su drukcije, svacija prostorija je drukcija i zato ono sto je najbolje za nekoga nece biti i tebi. Idealno bi bilo ako bi negdje mogao nekaj od toga cuti pa sam donjet odluku.

P.S. - sve sto je jeanluc naveo ce biti miljama profinjenije, detaljnije od linije koju sad imas.
OK, znači otprilike sam bio u pravu.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Reko sam ti, ponovit cu ti...

Naim MuSo Qb2... To ti je unutar budzeta... Imat ces malu lijepu elegantnu kocku 20x20x20cm koja svira savrseno (pa pricamo o Naimu pobogu!)... Imas internet radio sa valjda 10.000 stanica iz citavog svijeta, naci ces si nesto sto ce ti se svidjeti pa ces slusati, imas 5 preseta sto je dovoljno... Imas mobile app sa kojim to sve kontrliras, imas daljinac... Imas za ulaze - AUX, Optical (TOSLink), USB, jos ima podrsku za Bluetooth, Spotify, Tidal i Qobuz...

Review - https://www.whathifi.com/reviews/nai...2nd-generation

Potrazi par slika da vidis kako to izgleda ispod haube...

Dakle imas izbor - cijeli audio setup sa 2x zvucnika, pojacalom, FM tunerom i jos kojecime sto ti zauzima brat bratu jedno metar u sirinu i, ajmorec, kompliciran je za koristenje... Ili ovaj mali Naim koji moze sve sto moze i taj stereo setup u 20cm sirine i mozes stavit bilogdje... U aplikaciji mozes podesiti lokaciju (na otvorenom, uza zid, u kutu) gdje ce DSP podesiti sve sto treba da zvuci kako spada...

I ja tu prestajem sa savjetima... Meni moja kockica vec par godina svira super i ni na kraj pameti mi nije kupovati ikakav stereo setup...

Uvijek mozes narucit preko web shopa, cime imas zakonski pravo 14 dana vratiti natrag i traziti povrat novca ako ti se ne svidja... Ali daj se pokreni vec jednom!
Hvala za prijedlog, a sada jedno glupo pitanje za pamćenje
Koliko vidim, ovaj tvoj Muso je i zvučnik i DAC i pojačalo u jednom. Problem je šta imam 2 uha. Kako dobiti stereo sa tim ?
Ne priznajem nekakve softverske trikove koji mi pokušavaju zavarati uši.

P.S.
Prijatelj je predložio ovu kombinaciju:
1. https://www.adam-audio.com/en/t-series/t8v/
2. https://www.toppingaudio.com/product-item/dx5-ii

Izgleda zgodno. Zvučnici su navodno vrh (i sličnih dimenzija kao ovi moji "boombox"), a kod ovog DACAMP-a mi se sviđa šta ima ovu vizualizaciju. Podsjeća me na stare Winamp pluginove
Neo-ST je offline   Reply With Quote