View Single Post
Staro 17.01.2026., 19:26   #820
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ogledao sam online tecaj od PARRAe i oni kazu da PDF ide njihov u attachment ako kliknem da se posalje i to, pa onda to dodje kupcu kod njegovog IP posrednika (moze i u e-mail direkt), kao vizualizacija.
XML je obavezan a PDF (nazalost) nije, pa je valjda i u tome stos.

Recimo ako ti netko ko meni ZABA jucer posalje "Bankarske naknade" i stigne samo XML onda imam samo to u dodatnim privitcima i nema PDFa :/.

Sad trazim online neki XML to PDF generator da bar radi svoje evidencije imam to negdje spremljeno/citljivo ali sve sto sam nasao napravi nesto bezveze, hrpa texta nepovezanog, bez razmaka i to pretvori u PDF: Isto kao da ja sam otvorim XML u notepadu i to snimim kao PDF = beskorisno .

I pitanje ako neko zna, dali imena tih e-racuna u XMLu moraju ostati takva kakva su zaprimljena u IP sanducic?
Cisto radi nedaj boze neke kontrole od porezne jednog dana ili ja to mogu preimenovati da bar ja znam na sta se to odnosi ?

Ovako mi se zove ovaj XML sto je stigo:

"UlazniERacun_119026_019999_00_02_2026_ZAGREBAČKA BANKA D.D..xml"

Prvo bi mlatnuo nekog po glavi s time sto ima slovo "Č" u nazivu filea a onda jos jednom jer na pocetku nema "č" kod "Racun" a na kraju kod imena banke ima, i jos na sve to dio je sa donjom crtom (kako bi i trebalo) ali dio je sa razmakom, uzas....

Znaci ili pises HR slova ili ne, ovo je neki mix .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 17.01.2026. u 20:37.
Lewis je offline   Reply With Quote