Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.01.2026., 07:15   #86140
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Daten Pregled postova
Kolika su davanja državi kod uvoza modela 3 za 15.000 €?
Parsto eura za zbrinjavanje otpada, ppmv-a nemas.

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
E tu je problem. Nema baš nekih modela koje netko baš želi iz nekog razloga nego su svi generički proizvodi. Meni tesla izgleda jednako dokbro kao i kinezi koji su preplavili tržišta. Ali nema emocije u nijednom.
Za 10 godina će nam nedostajati one prepirke da li benzin ili dizel ili da li auto iz Europe ili iz Azije. Ljubitelji su se navikli na malo istraživanja, šarafanja i raznolikosti.
Neće se nikomu dati napikavati multimetrom po bezbroj baterijskih članaka i tražiti koji je "otišao".
Da se razumijemo, nema ni neki ICE koji mi se svidja a da bi ga uzeo polovnog, osim nekih supercar sportasa ali tu pricamo o skroz drugoj igri
Poanta mojeg odgovora je bila da nemam averziju prema rabljenim strujicima nista vise ili manje naspram ICEa. To sto mi se niti jedan bivsi model ne svidja i sto su svi jako brzo outdateani je znak rane industrije i da sve toliko brzo napreduje (sto je dobra stvar).
Nece biti multimetrom po clancima nego isto kao i danas prije kupovine odfuras ga u servis na provjeru gdje se spoje i dobijes izlist stanja baterije. I dalje ces moc lupit nogom u gumu i rec “uf, utegnut je”

Ovo za emociju i gledanje na ICE s roza naocalama - to je sve priuceno, mi smo ta generacija koja je zivjela u ICE vremenima i EV vremenima. koja dozivljava auto kao nesto sto ima svoj zvuk i sto mu daje karakter. Buduce genracije nece imati tu poveznicu.
S konjima su ljudi bili jos jace povezani, imali su jos veci karakter nego danasnji komadi lima. Pa tko zeli jahati iz gusta, ide na hipodrom se gustati, al za day to day prakticnost biraju auto.
Tko zeli da mu grmi pod nogama, ce imati straight pipe B58 i gustat ce se vikendom. Ali za day to day prakticnost ces izabrati tisinu i struju.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Živim u zgradi koja ima nešto okućnice, uglavnom okrenute k istoku koja ima sunca do cca. 11.30h. U blizini nemam punionice. Ne mogu dovući kabel iz stana do okućnice. Vozim kratke gradske rute.
Postoji li neko rješenje za montažu solara u okućnici s kojima bi mogao puniti ev? Svojevremeno se nešto pričalo o nekakvim montažnim parkirnim mjestima sa ugrađenim solarima.
https://www.solarno.hr/katalog/proiz...-za-automobile
bigAdvance je offline   Reply With Quote