View Single Post
Staro 16.01.2026., 09:03   #12
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Još jedan duži elaborat.
Epilog je blesav i nema prevelike veze s mozgom,bar u mom slučaju. Telio sam se jer mi je slanje moba u servis muka pošto je pod garancijom a sve naravno zbog vađenja stvari van,instaliranja svih aplikacija na drugi mob,net banking,kartice za plaćanje i moje osobne postavke svega što koristim bla bla. Ništa,sve skopirao na komp,odradio backupove,vratio sve u stari Poco X4 Pro 5G a 14T Pro sam resetirao na nulu. Poco radi ko curica a 14T Pro kao spreman za servis resetiran i bez mojih podataka. Blagdani su se približavali pa kontam neću sad slat jer sigurno će biti po godišnjim odmorima i ostavim ga doma takvog s tim da sam servisu poslao mail s pitanjem da mi pojasne na koji način namjeravaju popraviti mob. To sam ih pitao jer sam cijeli internet preorao i chat gpt-u popio krv u svrhu pronalaženja problema i nakon dugog istraživanja sam zaključio da u kombinaciji s ovim Dimensity procesorom postoje evidentirani bugovi s modemom koji zbog toga brljavi. Zbog tih saznanja,zanimalo me šta oni misle napraviti,dal mijenjati ploču ili dati drugi mob. Popravak kao popravak mi nije držao vodu jer nije to guma na autu da se potroši. To ili radi ili ne radi a kao poznato je po bugovima. Čudilo me što je 8 mjeseci sve bilo ok i onda više nisam imao pojma jel moja dijagnoza ok. Na moj mail pun informacija i 20 testova šta sam sam probao a u svrhu da im pobliže objasnim šta se dešava i da ne rade sve to ponovno, odgovorili su diplomatski na šemu pošalji i ne seri. Mob nisam poslao zbog blagdana a u međuvremenu je izašao novi Hyper OS 3.0.4.0 pa sam ažurirao mobitel. U tom ažuriranju na popisu poboljšanja sam vidio da firmware za modem nije dobio upgrade. Kako bilo,mob je ažuriran,ponovno resetiran i sad slijedi test. Ako opet bude zezao ne gine mu servis,vrijedi pokušati... Ubacio sam SIM u 14T Pro i uključio hotspot da Poco X4 Pro 5G može funkcionirat,nisam htio odmah seliti sve u 14T Pro da ne radim posao bez posla.
Pasji sin sad radi ko zmaj. Prima pozive,uspostavlja pozive,leti i drobi sve pred sobom... Vjerovao sam da reset ništa neće pomoći kao i update Hyper OS-a ali izgleda da je jedno od to dvoje pomoglo. Da kucnem u drvo, mob radi super već mjesec i pol. Sad ti budi pametan...

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote