Citiraj:
Autor tomek@vz
Prakticki nakon par sekundi pada na 40...zato mi smrdi na ovo sa USB 2.0. ...kuciste je iznutra plastika izvana aluminij. I ja sam mislio da se mozda disk pregrijava pa sam ostavio otkriven (ni u kompu nista ne puse na njega) i temperature su ispod 50 tak da je to OK.
|
Kabel - ne bi vjerovao kakva sam sve sranja od ladica spajao preko USB A-C kabela od punjača od mobitela... Ako je kabel certificiran za USB3, onda mora raditi i s tom ladicom.
Punih 40MB/s ćeš teško dobiti s USB2, barem ja to u praksi nisam vidio.
A kako si napisao da kreće s većom brzinom sumnjivo je.
U teoriji mogao bi se port prešaltati s USB3 na USB2 tijekom rada, ali da to napravi, ostao bi ti zapis u kernel logu.
Uzeo si Ugreen koji je obično ok marka, ali opet prodavač nije specificirao kako treba.
Ako je to RTL9210, a mogao bi biti po IDevima, to je jedan od boljih chipseta koji se manje griju i obično neproblematičan. Baci oko na stranicu-dvije unatrag, postali smo fotke par dobrih adaptera. Na mojemu s JMS583 kontrolerom možeš jaja peći, ali nikad problema u uvijek puna brzina.
Temperature - ne bi smjelo biti tako brzo. Kontroler se može zagrijati, ali za par sekundi ne bi smio throtlati.
A da ti popratiš malo dmesg -w dok uštekavaš adapter i dok kopiraš fileove da ne izleti kakva greška tijekom kopiranja?