View Single Post
Staro 09.01.2026., 09:32   #260
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Od Salomona sam odustao kad ih je Nike kupio pa je kvaliteta otišla downhill.
Nike nikada nije kupio Salomon, ali je Adidas, i onda ih je prodao Kinezima i vec su duze vlasnici ukljucujuci Arcteryx, Wilson, Atomic itd...

Ove sve shuze sto ste iznad nabrojali a sluze za outdoor aktivnosti, nece se dobro provesti na asfaltu, odnosno brze ce se potrositi dzonovi. Tesko je dobiti gripozni dzon u prirodi i trajan na asfaltu.

Adidas Swift R3 mi je daleko bolja tena od R2 ima Continental Black Chili smjesu na dzonu i poboljsana je u svakom pogledu, a pogotovo u stabilnosti u odnosu na stariji model.

Od mekanih gripoznih smjesa najbolje ce vam proci Vibram mega grip koje imaju vec spomenute La Sportiva TX, istu koristi hrpetina top outdoor brandova Hoka npr., Dolomite ited itd...ali vam se nece svidjeti cijena jer to su najcesce i najskuplje tene u ponudi

Kad vec kupujete shuze treba paziti koju smjesu koriste na dzonu, vibram ima ono 5-6-7 razlicitih smjesa gume, najcesca je trekking i onda kazu meni se sklize. Pa da, losije gripa ali i duze traje od npr. njihove vrhunske smjese vibram mega gripa.
Adidas takodjer koristi vise guma/smjesa razlicitih karakteristika i namjene (npr. vlastitu traxion, five ten - stealth (kojih opet ima vise vrsta), Continentalovu Black chilli...)
Salomon takodjer ima razlicite gume i nisu iste na trekking i na top trail running shuzama ili onima penjackima, ne volim Salomon (ne pase mi kalup) pa ne pratim koje su to tocno.

Znaci nauka, nije vibram samo vibram i nije terrex samo terrex - treba gledati materijale od kojih je tena slozena. Pogotovo je Adidas zakuhao kasu sa mijesanjem materijala koji nisu u rangu i cijenom koja je previsoka (a niza od top ponude koju imaju) a stave netpis terrex.
Nik je offline   Reply With Quote