View Single Post
Staro 08.01.2026., 15:01   #8
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor T0M0S Pregled postova
Imam pitanja oko hibrid box interneta, uzeli smo ga prije par mjeseci i rečeno nam je da bi trebali imati brzine oko 30, prihvatili smo jer kod nas nema ništa drugo osim bakrene linije a nemaju nikakve planove za skoru izgradnju pristojne infrastrukture, razumljivo jer smo zaselak od 200 ljudi. Stanicu djelimo još s 4 ili 5 drugih sela.

Ovdje možete viditi mjerenje: http://tht.speedtestcustom.com/resul...8-0589f096b81a

Kod tebe HT ima toranj sa bandovima B1, B3, B20 (barem prema Cellmaperu) i ima 5G omogućen na B28 tj. na 700 Mhz (nije da su neke bajne brzine na tome, služi više za dalekometnu pokrivenost).
Tebi moguće router spaja samo dvije frekvencije, a mob i treću frekvenciju i 5G te samim time na mob imaš veće brzine (ne da mi se sad tražiti točno da provjerim koje CAT je taj Huawei Hibrid).

SIM kartica iz tog routera koliko znam neće funkcionirati u drugom routeru tak da ti to otpada...

Ukoliko želiš iste brzine kao i na mob, trebaš kupiti 5G router i otkantati taj Hibridbox jer on malo cucla bakar, a malo 4G (više se ne sjećam na koju foru, jel kad padne brzina na bakru ili kako već, davno sam to proučavao kod frenda).
Dodatne antene ti ne trebaju jer koliko vidim toranj ti je u sredini sela, na nekom većem križanju cesta (Zagrebačka-Požeška)

Starlink ti je bolji ukoliko trebaš veće brzine, a i sada ova oprema kada je free (na leasing?) i tih 35 ojra pretplate nije puno
the chosen one je offline   Reply With Quote