View Single Post
Staro Jučer, 23:33   #657
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ako nisi u PDV-u i nece te ubiti porez na dobit - pobijedio si.
Naravno da jesam, kako bi si inače odbijao PDV od vešmašine i sl.
Nije problem jer dobar dio klijenata nije, a oni koji jesu su još neuredniji od mene. Ne znam kad sam zadnji put poslao PDV na vrijeme, obično šaljem nakon 2. podsjetnika. Prilagodio sam se općem kaosu.
Što se poreza na dobit tiče, ima amortizacije, ima sl. puteva, ako treba bit će ih i još, do Lisabona par puta, privatnim autom dakako
Šalu na stranu, plaćanje određenog (umjerenog) iznosa poreza na dobit je najbolji način da te PU ostavi na miru i gnjavi nekog drugog.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
PS ovo da mi INA ne salje eRacun - dabog da svaki od njih 100 kcerki dobio i citav zivot za uloske radio.

Meni i dalje nije baš jasno tko tu kome mora, kome ne mora. Moja teorija je bila da ako ja dođem na INA benzinsku i uzmem R1, bez obzira na način plaćanja, račun dolazi u moj inbox. Ali izgleda da to ne stoji. Možda nisam trebao obrisati sve one mailove sa linkovima na seminar o fiskalizaciji

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Jel se mjenja direktorski minimalac za 2026?
E da, kad smo kod troškova, moram vidit koliko nam je država propisala povišicu ove godine. Sigurno je više, samo ne znam koliko.

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da, bruto ide na 1509 eura. Uzas
GLedam kako sa 1160 ili koliko je bilo pa na 1509, što Hrvatskoj tako dobro ide
Onda vidim da ti računaš bruto2, što u principu i je ispravno. Realno je oko 10% povećanje, hvala državi što brine o našim plaćama. Jedino je zajebano što ih moramo sami zaradit
Exy je offline   Reply With Quote