S tim Trixiem nikako na zelenu granu, uopće ne kužim koji vrag se tu zbiva i gdje trebam tražiti problem. Dakle, radi se o Debian 13 VM-u na Proxmoxu 9 i taj VM vrti samo Docker te sam kroz fstab mountao neke NFS shareove s NAS-a za potrebe kontejnera (multimedia, slike). Docker je instaliran prema službenim uputama za Debian (
https://docs.docker.com/engine/install/debian/).
Kako sam već nešto pisao o tome, ovo su postovi i tobože rješenje jednog prijašnjeg problema koji je povezan s novim problemom:
Citiraj:
Autor xlr
Svašta se tu očito promjenilo između Trixiea i Bookworka. Kao, odlučih dignuti čisti Debian 13 VM umjesto da upgrejdam stari i samo prebacim mountove i Docker podatke na nj, pokrenem i zaboravim na to sljedećih godinu dana. Nejde baš bajno, dugo nisam ovoliko udarao u zid
Kontejneri mi se ne žele pokrenuti poslije reboota, bace exit code 128 "error while mounting volume..." i vezano je za NFS mount o kojem sam prije pisao. Taj mount se na kraju uspješno digne, ali očito prekasno za Docker.
Srećom vikend je pred nama, imat ću šta raditi.
|
Citiraj:
Autor xlr
Mislim da je to sad to.
Code:
systemctl edit docker.service
Dodao:
Code:
[Unit]
After=remote-fs.target
RequiresMountsFor=/mnt/media
Morao sam specificirati mount, nije radilo ako umjesto RequiresMountFor stavim "Requires=remote-fs.target".
|
Ovo goreopisano radi do jedne mjere, shareovi su mountani, ali imam novi još veći problem
Znači kad je aktivno ovo rješenje poviše imam sljedeći problem - rebootam VM ili Proxmox, nebitno, sve se uredno boota, ali Docker kontejneri su mrtvi. Ne mogu im pristupati, dobivam bad gateway 502. NFS share je uredno mountan i vidim ga! Taj dio radi
Sad kreće najzanimljiviji dio - kontejneri nisu kreirani sve do trena kada u VM terminal ukucam "docker ps". U tom trenu svi kontejneri ožive i prorade! Command output kaže da svi kontejneri imaju uptime od par sekundi, znači upravo sad su kreirani iako VM ima uptime xy minuta, pa čak i x sati.
Ovo je Docker status
prije nego ukucam "docker ps" ili "docker info". Isti je status friško nakon reboota ili nakon x sati:
Code:
admin@docker:~$ systemctl status docker.service
○ docker.service - Docker Application Container Engine
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/docker.service; enabled; preset: enabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/docker.service.d
└─override.conf
Active: inactive (dead)
TriggeredBy: ● docker.socket
Docs: https://docs.docker.com
Iz ovog gore vidim da je Docker servis mrtav.
Kada ukucam "docker ps" onda servis živne i kreiraju se svi kontejneri:
Code:
admin@docker:~$ systemctl status docker.service
● docker.service - Docker Application Container Engine
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/docker.service; enabled; preset: enabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/docker.service.d
└─override.conf
Active: active (running) since Sun 2025-12-28 10:07:24 GMT; 6s ago
Invocation: e2950a8290a2407ebc49072a685a9c7d
TriggeredBy: ● docker.socket
Docs: https://docs.docker.com
Main PID: 1022 (dockerd)
Tasks: 168
Memory: 193.6M (peak: 197.4M)
CPU: 1.136s
CGroup: /system.slice/docker.service
U dmesg-u ne vidim nikakve errore koje bi mogao povezati s ovim.
I šećer na kraju zbog kojeg sam već lud i dođe mi da sve bacim u Drinu - kada undoam onaj fix iz quotanog posta:
Code:
systemctl edit docker.service
[Unit]
# After=remote-fs.target
# RequiresMountsFor=/mnt/media
...Docker se uredno boota, kontejneri se automatski startaju, samo eto kontejneri koji ovise o NFS shareovima imaju exit code 128 (greška kod mountanja /mnt/nfs_share direktorija jer se kontejner dignuo prije fstab mounta).
Iskreno, ne kužim što da guglam, što je tu problem? Dođe mi da u @reboot cron job stavim "docker info" komandu, ali ona picajzla u meni mi to neće approvati

Hvala ako ste došli do kraja posta