View Single Post
Staro 23.12.2025., 12:03   #867
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor struga987 Pregled postova
E gle možda sam zeznuo radio, možda nije 101 nego neki drugi, ali ni taj radio kao i 101 ne postoji danas...
Zapravo htio sam reći da je to išlo u periodu dnevnika dok nitko tehnički nije slušao radio nego je dnevnik u to vrijeme bio udarni termin za TV i sve se gasilo da se čuje šta će se reći na TV-u.
ma i meni zvoni da je to bio radio 101. mozda cak i radio zagreb. ili oba?!
ne znam koje vrijeme jer nisam tad slusao radio.

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
ADSL, prava revolucija, nema više brojanja minuta provedenih na netu, problem je bio da su tek tam oko 2005-e uveli flat rate opciju po "popularnoj" cijeni od 200kn.
Tak da sam uzeo 384/64 2GB mjesečno paket a onda bi fino u zadnjem mjesecu u godini uzeo flat i skinuo sve kaj mi se nakupilo u utorrentu u prethodnih 11 mjeseci.
Sjećam se da sam se 2005-e toliko napalio da skinem Civ IV da sam žicao frenda koji je imao cjelogodišnji flat da mi da U/P za svoju liniju da mogu skinut.
Tog dana mi je par frendova došlo doma po svježe zapržene Civ IV cedeje, good times, baš smo se moćno osjećali što smo napokon mogli izbaciti pirate iz jednađbe.
sjecam se kad je nama dosao prvi adsl. svaki MB se brojao i racunao koliko ce se potrositi. mislim da sam imao paket od 512mb mjesecno. ali fora je bila da bi se sljedeci paket naplatio samo ako bi ga potrosio 51%, tak da smo imali nekih 700mb. čudo.

e onda smo buraz i ja najednom počeli redovito 2-3 paketa trošiti a starci nisu ni skužili jer su mislili da je poskupilo.

i onda je flat postao jeftiniji od tih par paketa pa smo uzeli flat po najmanjoj brzini. i od onda nema brige više to je bilo tamo negdje 2004-2005.

edit:
a prije tog adsla nitko u ulici nije imao internet. mozda 1-2 frenda.
al smo imali jednog starijeg koji je tada bio doktor za te stvari on nam je slozio javni wifi.
bilo nas je 5-6 koji bi se spajali. on nas je sve u ulici nagovarao, kupovao nam opremu, cak je nesto i on nama subvencionirao samo da nas je sto više.
slagao nam je antene. mislim da su se zvale omnice. bakrene.
ja sam bio zadnji na jednu stranu a drugi frend je bio na drugu stranu. i udaljenost izmedu nas je bila nekih 600-700m.
a AP je stajao nekih 150m od mene tak da ja nisam imao problem. veci izazov je imao ovaj frend u zgradi. on je imao nekih 400-500m zracne linije. al bio je na 4-5 katu pa je imao direktni pogled na njegovu kucu gdje je bio AP.

i tad dok nitko nije imao internet u ulici mi smo igrali "online"
e onda nam je pomalo svima dosao internet pa smo prestajali koristiti tu mrezu. al mi dan danas ispred kuce stoji satelitski tanjur s antenom

Zadnje izmijenjeno od: Zeryx. 23.12.2025. u 12:09.
Zeryx je offline   Reply With Quote