View Single Post
Staro 20.12.2025., 20:48   #769
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor mamikulcic Pregled postova
A kamo ti je spojen izlaz iz invertera? Gore na tavanu u tablu s osiguračima?
Od kud si Smart metar uzima napajanje?
Da na tavnau je razdjelnica sa osiguracima koja je ujedno i za Grazau koja je odvojeni objekat od kuce pa se tamo ujedno spaja i Inverter posto su ostavljeni spojevi kad se provlacilo naknadno ozicenje (imao sam monofaznu struju do ljeta a krajem ljeta mi je elektricar provuko nove zice od prizemlja do tavan da budu deblje (10mm2 licne) i preslozio struju na trofaznu pa tako odmah i ostavio razdjelnicu sa osiguracima za garazu i za sloare/inverter na tavanu.
Ovako izleda ta mala razdjelnica gdje je napjanje za inverter i za garazu te sad smjesten i SmartMeter.
https://prnt.sc/stzEzXp5R8bb

Citiraj:
Prema onoj shemi koju sam ti linkao napajanje Smart metra bi trebalo biti odmah poslije clampova.
Ako je tako onda bi smart meter morao biti u razdjelnici na prizemlju a tu naranvo nema mjesta za njega (jedva smo ugurali te tri crne kvadratne "đombe" od clampova da mogu zatvorit vrat aod razdjelnice =. Premda nevidim zasto je bitno odakle on dobija napon ako clampovi mjere sav taj protok/grafikone/prikaz sheme ?

Citiraj:
Negdje ti je nešto krivo spojeno pa zato i Smart metar ima krive podatke. Znam da je i mene to zezalo pa sam se igrao dok nisam našao rješenje. Tj trebao sam samo pratiti onu linkanu shemu ali kod mene su kao i kod tebe na dva kata ormarići s osiguračima + poprilična gužva i šuma u prizemlju kamo mi je spojen izlaz iz invertera i sva zaštitna oprema.
Jasno je meni da je negdje krivo spojeno samo neznam gdje jer kao sto rekoh bili su naknadno i pregledali shemu od invertera (jer taj Huawei SUN2000 ima nekoliko modela, razlike su u zadnjem slovu) pa svaki ima neki svoj nacin spajanja, i sa SmartMeterom je dosao papiric sa uputma/shemom spajanja i elektricar je obisao sve da provjeri i sve je kao spojeno dobro.

Svakako cu inzistirati da se to rjesi "nekako .

hvala