Fritzbox fiber ili mikrotik plus sfp modul. Fritz malo jeftiniji,samo treba pripaziti i uzeti točan modul. O ta dva se pricalo po temama.
Citiraj:
Autor spawn
Radio sam ja traceroute, nema razlike neke sa HT-om shareali smo bili ovdje. Sad me spojilo na 89.16x , ping do 8.8.8.8. je 12. Inace mi je 27-28 a u igri 12. Radi ovog problema s cloudflare nisam uzimao njihov ping kao relevantan iako je isto 12 ali da je sve u redu s njima bio bi 6-8 ako je ovaj 12. Probali smo odigrati cs2 ja i mali, razlika enormna. Tamo gdje pucam tamo pogodim. Cak i one kazakhstance i turke s visokim pingovima od 60-100 uspijemo ubiti. Nevjerojatno kako jedna glupost cini razliku u igranju, onaj tko ne ide cackati ne bi ni znao. Mali odigrao par competitive redom jer mu je gust , dok opet ne legne neki drugi ip. Po meni ni ping 25,28,30 ne bi trebalo ciniti neku razliku ali cini. Mozda je taj hw s IP rangeom manje kvalitetan pa ima neki cudan lag (nemam znanja kako sve to radi pa pisem noobovski) ,tesko je znati. Ali ionako cekam HT pa bumo vid’li.
|
Da updejtam ovo. Prebacio se na HT. Dobio sam HT onaj njihov crni šrot. Otkacio glavni Fritz iz ONT-a i ubacio ga u lan1 HT tehnicolor (imam mesh sa 2 fritza). U glavnom fritzu podesio da se mesh zadrzava ali internet ide preko drugog routera i za sada sve radi top. Razlika nebo i zemlja. Ping je 10 na 8.8.8.8. I 5 na 1.1.1.1 uvijek. U gamingu ping 15-30 ovisno o lokaciji gdje se spojim ali radi dvostruko bolje kad god se spojim. Adrese nisu bitne, nekad 93,nekad 89, sve radi kako treba neovisno o adresama. Tehnicolor wifi ne koristim uopce , osim lan1. Pc mi ostao spojen na fritz kao i ranije. Ako ovako bude radilo i ne bude nesto islo u klinac, necu ni micati tehnicolor dok ne bude poceo raditi sranja. Sta je još zanimljivo, bufferbloat je 0ms download/ 5ms upload. Dobio sam A+. Da mogu iskopcati wifi na tehnicoloru bilo bi jos bolje. Uglavnom win zasad

.