Tema: Iskon
View Single Post
Staro 19.12.2025., 00:06   #6869
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskon

Fritzbox fiber ili mikrotik plus sfp modul. Fritz malo jeftiniji,samo treba pripaziti i uzeti točan modul. O ta dva se pricalo po temama.

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Radio sam ja traceroute, nema razlike neke sa HT-om shareali smo bili ovdje. Sad me spojilo na 89.16x , ping do 8.8.8.8. je 12. Inace mi je 27-28 a u igri 12. Radi ovog problema s cloudflare nisam uzimao njihov ping kao relevantan iako je isto 12 ali da je sve u redu s njima bio bi 6-8 ako je ovaj 12. Probali smo odigrati cs2 ja i mali, razlika enormna. Tamo gdje pucam tamo pogodim. Cak i one kazakhstance i turke s visokim pingovima od 60-100 uspijemo ubiti. Nevjerojatno kako jedna glupost cini razliku u igranju, onaj tko ne ide cackati ne bi ni znao. Mali odigrao par competitive redom jer mu je gust , dok opet ne legne neki drugi ip. Po meni ni ping 25,28,30 ne bi trebalo ciniti neku razliku ali cini. Mozda je taj hw s IP rangeom manje kvalitetan pa ima neki cudan lag (nemam znanja kako sve to radi pa pisem noobovski) ,tesko je znati. Ali ionako cekam HT pa bumo vid’li.
Da updejtam ovo. Prebacio se na HT. Dobio sam HT onaj njihov crni šrot. Otkacio glavni Fritz iz ONT-a i ubacio ga u lan1 HT tehnicolor (imam mesh sa 2 fritza). U glavnom fritzu podesio da se mesh zadrzava ali internet ide preko drugog routera i za sada sve radi top. Razlika nebo i zemlja. Ping je 10 na 8.8.8.8. I 5 na 1.1.1.1 uvijek. U gamingu ping 15-30 ovisno o lokaciji gdje se spojim ali radi dvostruko bolje kad god se spojim. Adrese nisu bitne, nekad 93,nekad 89, sve radi kako treba neovisno o adresama. Tehnicolor wifi ne koristim uopce , osim lan1. Pc mi ostao spojen na fritz kao i ranije. Ako ovako bude radilo i ne bude nesto islo u klinac, necu ni micati tehnicolor dok ne bude poceo raditi sranja. Sta je još zanimljivo, bufferbloat je 0ms download/ 5ms upload. Dobio sam A+. Da mogu iskopcati wifi na tehnicoloru bilo bi jos bolje. Uglavnom win zasad .

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 22.12.2025. u 14:37.
spawn je offline   Reply With Quote