View Single Post
Staro 18.12.2025., 08:28   #974
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Točno tako, ako TVu uskratim pristup netu i stvari gledam preko miniPCa spojenog HDMIjem na taj TV nije baš da se vraćam u špilju ili srednji vijek, jednostavno sam odlučio da neću davati nekakvim tamo data mining korporacijama podatke koje ne moram.
Ali se bacamo u ilegalu. Dakle > nemožeš biti pošten i *eben. OSIM > kupiš DVD / Blueray > ripaš i streamaš sa lokalnog kompa. No time smo pokrili samo On Demand gledanje - Live TV je malo zeznut. Klasični DVB-T je za mene zeznut jer unatoč 7 antena vanjskih lovim samo HRT 1-4 , RTL , Novu i to je to. Gledanje TV programa preko Web browsera je moguće no opet na račun komocije šaltanja programa sa fotelje. I opet moraš neki web browser koristiti gdje smo opet na teritoriju da svaki od njih ima barem malo putra nad glavom ili neko sranje u prošlosti (da, uključujući Brave, Mozilla...). Biti u skladu sa zakonom i zadržati "punu privatnost" je nemoguće. Vanjski Android Box i deri, na taj način google šnjofa kao već i na mobu i bok a imam punu komociju korištenja - svega.

P.S.- Linux i HDMI (2.1) znaju imati problema zbog HDMI konzorcija...čisto fyi. Wendel to svako malo komentira pa tako i u ovom testu. Dedicirane Telke sa DP nisam vidio.

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 18.12.2025. u 08:34.
tomek@vz je offline   Reply With Quote