Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.12.2025., 22:34   #85427
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zašto moraš imati zimulje zbog kaska? Koliko ja znam, u HR zakon kaže da možeš imati zimulje ili ljetne, ali s lancima u bunkeru.
Znam da su vani zimulje obavezne u ovom periodu, ali tu nisu.
Za RH si u pravu - Zakon o sigurnosti prometa na cestama dozvoljava ljetne sa minimalno 4mm i lance.

No u Austriji i Njemackoj ne mogu tako, pa mi shodno tome kasko ne bi vrijedio. Uostalom, nemam niti vremena niti volje razbijati glavu s time da pratim aktualne zakone i propise svih zemalja po kojima cu putovati. Sreca moja sve stete koje sam imao na autima do sada su bile parking/minimalna brzina prirode, a sam sebi drzim fige da tako i ostane. No ako slucajno ne bude tako - zaista mi se ne razmislja.

Uz to sve, zelim imati "zimske" gume po zimi, jer uglavnom ako vec nema snijega, onda su sljedeci na redu kisa i hladnoca. No, kako rekoh, zna se dogoditi, kao upravo ovaj tjedan, da sam potegao 2k km sredinom 12. mjeseca po ~15C. A takvo nesto mi nije za neocekivati u 3. i 4. mjesecu takodjer.

To je bila moja motivacija za cjelogodisnje umjesto zimskih. Zapisao sam tocnu kilometrazu prilikom montaze pa cu vidjeti kod promjene i sveukupnih kilometara ove sezone kako ce se drzati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote