Pozdrav svima,
Evo čitam ovaj vas kineski (ONT, ONU, GPON i sl.) pa da vidim jesam li shvatio. Objasnit cu laički jer niti ne znam drugačije.
Nedavno su mi spojili optiku na HT, dakle ona tanka optička zica magično izvire iz zida i spaja se u MagentaBox model FGA2235. Imam sve usluge, ali telefon ne koristim (nemam ga ni fizički), samo max TV (koji je s kabelom spojen u MagentaBox) i internet. Brzina je 300/150 koliko vidim po Speedtestu. Signal je OK u cijelom stanu.
Čini mi se da mam sličan problem kao kolega @BundyR, s tim da imam samo jedan MaxTV i telefon mi ne treba.
Očito nisam zahtjevan korisnik, ali ovo je čak i za mene katastrofa. Ništa ne mogu podesiti na toj kutiji preko MyTelekom aplikacije osim par gluposti. Npr. želim razdvojiti 2.4 i 5 GHz mreže s posebnim SSID i PSW jer mi je to jako bitno zbog jednog uređaja koji isključivo koristi 2.4 i ima web postavke (pristupam im preko njegove IP adrese.
Ne znam koja ja sad imam kombinaciju od gore navedenih kineskih simbola, ali u “postavke HR ISPova” vidim da mi je prvi korak zvati SZK i tražiti ONT i speedport router. Ok, koji je onda drugi korak? Mijenjam speedport za koji TP link? Jesam li dobro shvatio da mogu uzeti TP link AX55 i pratiti tutorial od @nikky koji je dao @Tirion prije par postova?
Puno hvala!!