Dobri pitanje.
Na temu gore, kavu treba probati. Često mi se desi da mi je Kauflandova kava (primjera radi), bolja od nekakve 3x skuplje. Često se desi da je jeftina kava i 3x gora od ove skuplje, istina. Ali treba probati i treba dati šansu.
Mene više zanima kakvog je okusa kava tipa Kopi Luwak ili Panama Geisha, gdje 50g košta tipa 70-100EUR. Da li je to takav wow okus ili je jednostavno overrated.
Citiraj:
Autor xlr
Ova zadnja etiopija kod Nika (eliscafe) je top! Jest malo skuplja, ali je i dalje jeftinije od barcafea. Neki dan sam morao starom objasniti racunicu kako mogu za 2 kile kave dati 59 crnih eura.
U aeropress stavljam ~15-20g kave za ~240 ml napitka. Ta kolicina kave kosta oko 0,50 eur. To je kolicina za mene i zenu, ispada 0,25 eur po kavi, a takvu kavu budimo iskreni ne mozemo popiti u kaficu - ni kvalitetom ni cijenom.
Moj cale pije black n easy za 0,4 eur i smatra da je to uber jeftinim. Barem do sad je smatrao tako, sad su mu temelji malo poljuljani 
|
Ja sam davno prestao brojati uspoređivati cijene.
Guštam u kavi ujutro, koštala koliko koštala. Ako nemam za kavu, ne pijem ju.
Svojevremeno kada je kava koštala 7kn u kafiću ja sam pio Dolce Gusto za 3kn, što je bilo stvarno skupo. Ali mi je bila fina.
Jedino što ljudima ne ide iz glave je da za kavu treba dati 20-30EUR za kilu i tih 20-30 eura se u tom trenutku čini puno. Jer kada kupuješ ove pojedinačne, daš 40 centi i ne čini se tako puno.
Ali kada shvatiš da 1kg lavazze košta 25EUR i da od 1kg dobiješ cca 100-120 kava, ispadne jeftino.