View Single Post
Staro 09.12.2025., 11:39   #8683
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
U zadnje vrijeme razmisljam upgrejdati grafu i ona bi mi trebala trajati barem 5 godina jer ne mijenjam cesto komp. Lani sam uzeo novi pc i rabljenu 3060ti jer sam bio skrt dati pare na novi gpu, a ta kartica me zadovoljava u 90% slucajeva i bila je ogroman boost naspram prethodne 1060 6GB.

Sad gledam uzeti nesto barem malo jace tipa 9060 XT 16GB (cijena mi je cak oke) ili se isprsiti na 9070 non-XT, ali ne znam treba li mi to uopce za moje potrebe, da ne bacam pare bezveze.

Komp je R7 7700, mobo B650, Vertex 750W ATX3.0. Isao bi na Radeon jer bi je kombinirao s Linuxom.

Igram se u QHD, nista AAA naslovi, singleplayeri, 60Hz, ciljam na high quality kad god mogu. Recimo da trenutno 90% vremena imam 60 fps-a pa nisam nezadovoljan trenutnom grafom.

Koji proizvodjaci/modeli su na dobrom glasu? Saphire (Pulse), XFX (Swift, Quicksilver), Asus (Prime)? Bitno da ima 0db fan u idleu i da ne cvili previse (vjerujem da na tako niskom fps-u nijedna ne bi smjela cviliti). Takodjer bi preferirao grafu s PTM-om, neki to navode, a neki ne pa ne znam podrazumijeva li se to danas.

I'm all ears. Or eyes