View Single Post
Staro 04.12.2025., 18:44   #22
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nakon sto je 8 dana sve radilo normalno, G5+samsung 980+proxmox se opet zaledio, naravno u logovima nema nista sto bi upućivalo da ce se crash dogoditi ili zbog cega se dogodio, GPT tvrdi da je do diska i kao papagaj predlaze da zamjneim disk i pri tom predlaze:
1. WD SN770
2. Samusg 970 PRO
3. Kingston kc3000

Kao ovaj WD nema nikakvih prijava problema sa g4/g5/g6 masinama u kombinaciji sa proxmoxom i ima objasnjenje zasto su ostali predlozeni dobri, a kao 980 je bas los za ovu kombinaciju (G5/proxmox).
Nije bas dobavljiv, tj ima samo verzija od 2tb za 190e, pa mi je glupo kupovat ako nije problem u tome.

Napravio sam sva optimizoirtanaj koje je gpt predlozio, ali očito nista ne pomaze

Naravno instancu HASS-a sam sa Raspberrya prebacio na proxmox VM i sad imam lagani cirkus jer hass vise nije stabilan i povrh svega, do sad je G5/Proxmox radio par dana prije crasha, sad sam ga restarta i chrasao se u roku par sati.

AKo netko ima neko smisleno rijesenje neka ga slobodno predlozi, znači koji diskovi su vam se pokazali dobri sa HP G4/G5/G6 u kombinaciji sa proxmoxom, ili da si ustedim vrijeme i zvce, mozete predloziti kompletan novi home lab komp koji out of box radi stabilno sa proxmoxom.

Unaprijed hvala

srale7 je offline   Reply With Quote