Uzeo LG 27GX700A-B tandem woled monitor..
Budem vidio kak će to sve izgledat kroz 14 dana u tom vremenskom razdoblju ga mogu vratit (kupljen prek webshopa).
Miniled je najbliži oledu po pitanju boja, naravno, tamo gdje briljira ( u igrama gdje se vidi ta raskoš boja) je crna boja i tu ostali monitori gube bitku, fluidnost u gejmanju i općeniti rad je fluidniji (280Hz) dolazim sa šaomija koji je imao 180Hz ekran.
Text fringing je bio malo vidljiv, sad ga jedva primjetim. Vertical banding (gray tone, 25%)na sivoj podlozi je malo vidljiv dok brajtnes stavim na 0, napravio "čišćenje" oled image cleaning i možda mi se čini da je vb manje vidljiviji, navodno se taj vb smanjuje tokom korištenja monitora.
A što se tiče brajtnesa, evo sad ga držim na 3, čekam dok će vani bit sunčano i dok sunce počne udarat u prozor, uglavnom, na 60-70+ je baš svijetao ekran.
Pošto je mat, a ne ogledalo vjerotno ne mogu očekivat boje koje će iskakat iz monitora, mada color profile još nije podešen, tak da se i s tim igram.
Da li sam impresioniran? Pošto sam prije oleda imao miniled onda sam pretpostavljao što me čeka, al crna u igrama i općenito crna boja je svojstvena oledima i tu ih nitko ne može zamjenit, mogu se samo pokušat prbližit, šaomi je svojim miniledo-om to donekle uspio al ipak nije to razina oleda.