Tema: Automobili
View Single Post
Staro Danas, 13:14   #85310
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Ima jako puno. Auto s većim međuosovinskim razmakom (što realno korelira s dužinom vozila) prilikom nailaska na neravninu "vibrira" na nižoj frekvenciji te utječe na percepciju udobnosti.

Ovu generalnu izjavu o poziciji sjedenja i nergonomskim sjedalima u VAG grupaciji uopće neću komentirati. Svatko percipira udobnost na svoj način, ono što je meni udobno nekom drugom nije.
Baš sam nekoliko kratkih auta s većim međuosovinskim razmakom ranije i spomenuo.

Razlika je u ovjesu pojedinog auta, razlika je u sjedalima i u tome jesi li ih uopće podesio kako treba, a najveća je razlika u tome što će meni koji sam apolonski građen dojam udobnosti istog auta biti jako drugačiji od nekog tko je građen kao bačva

Rasprava nema smisla jer je udobnost jako širok i individualan pojam.

Ne ulazim u to koliko paketa opreme trebaš doplatiti kod VAG da bi dobio multi link i udobna sjedala s bočnicama. Uzmi bazni Golf, bazni C3 i baznu Corollu kao usporedbu tri različite filozofije i ideje “udobnosti”.

Možeš onda ići po klasama gore koliko hoćeš. BMW 5, Citroen C6, Lexus ES i tako dalje i bliže

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote