Citiraj:
Autor tomek@vz
Dobro znas da smartphone i desktop nije isto i da nemozes smartphone princip rada primjenjivati na deskop, bez obzira o kojem OS-u se radi.
|
Ne razumijem zasto ne bi, jer je za vecinu korisnika dovoljan. Na kraju krajeva, ChromeOS tako radi i sasvim je ugodno biti na tom OS-u. Istina, ja sam na svom Chromebooku omogucio "root" pristup, ali to je muka i tlaka, iskreno.
Citiraj:
|
Drugo - ovdje pricamo o Desktopu dakle pusti ti to sto je Linux uspio svugdje osim na Desktopu.
|
Mislim da smo to usvojili, ali OK.
Citiraj:
|
I trece - MS Office nije za sve killer app koji drzi korisnike prikovane za MS platformu.
|
Uglavnom drzi, barem sto se tice aplikativne strane. Ostalo je cinjenica da imas uniformni sustav koji se lako integrira u velika okruzenja. I kada to zbrojis - alternative uglavnom nemas.
Citiraj:
|
Znas i sam da je tu puno vise faktora u igri ukljucujuci i podrsku za hardware a toga nece biti dok vise korisnika ne prihvati Linux platformu za po doma.
|
Nemam pojma o cemu ti pricas, vec valjda 10 godina svaki OEM podrzava Linux na vecini svoje ponude desktop racunala kao dodatni izbor uz Windowse.
Citiraj:
|
A dok se navedeno ne rijesi Linux ce ostati OS za cudake kao sto sam ja.
|
https://i.imgur.com/G21p7vM.png
Ne kuzim u cemu je problem. Naprosto koristis ono sto ti odgovara i sto zadovoljava tvoja ocekivanja od OS-a. 99.99% korisnika ima userspace ocekivanja od OS-a, odnosno da im omiljene aplikacije rade bez ikakve muke.
Ako je to Linux, kao sto je primjerice kod mene, a ocito i kod tebe - onda je valjda *nama* taj OS zadovoljavajuc. IOW, *meni* za *moje* potrebe Linux nije "sranje" za desktop. Isto tako morate smiriti uztitrale grudi i shvatiti da ostatak planeta ima W(11) i da im ocito sasvim dovoljno dobro radi za to sto im treba. A vecini treba da zasurfaju webom i napisu dokument u Wordu ili pristupe nekoj korporativnoj aplikaciji.
Citiraj:
|
Dakle - za DESKTOP - i Linux i Windows 11 su trenutno - sranje.
|
Hrabro.
Citiraj:
|
P.S.- interesantno kako nitko ne spominje u cijeloj ovoj prici Apple kamp koji ima vise Desktop korisnika od Linux ekipe.
|
Doslovce u mom postu na vrhu threada.
Citiraj:
Autor mkey
Bubi, ti se opet svađaš sam sa sobom. Valjda kako se digneš na koju nogu zauzimaš oprečne stavove  Voljno!
|
I dalje nam nisi otkrio sto ce tebi administratorski pristup na tvom mobilnom uredjaju.