View Single Post
Staro 01.12.2025., 11:51   #3088
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Dobro znas da smartphone i desktop nije isto i da nemozes smartphone princip rada primjenjivati na deskop, bez obzira o kojem OS-u se radi.
Ne razumijem zasto ne bi, jer je za vecinu korisnika dovoljan. Na kraju krajeva, ChromeOS tako radi i sasvim je ugodno biti na tom OS-u. Istina, ja sam na svom Chromebooku omogucio "root" pristup, ali to je muka i tlaka, iskreno.

Citiraj:
Drugo - ovdje pricamo o Desktopu dakle pusti ti to sto je Linux uspio svugdje osim na Desktopu.
Mislim da smo to usvojili, ali OK.

Citiraj:
I trece - MS Office nije za sve killer app koji drzi korisnike prikovane za MS platformu.
Uglavnom drzi, barem sto se tice aplikativne strane. Ostalo je cinjenica da imas uniformni sustav koji se lako integrira u velika okruzenja. I kada to zbrojis - alternative uglavnom nemas.

Citiraj:
Znas i sam da je tu puno vise faktora u igri ukljucujuci i podrsku za hardware a toga nece biti dok vise korisnika ne prihvati Linux platformu za po doma.
Nemam pojma o cemu ti pricas, vec valjda 10 godina svaki OEM podrzava Linux na vecini svoje ponude desktop racunala kao dodatni izbor uz Windowse.

Citiraj:
A dok se navedeno ne rijesi Linux ce ostati OS za cudake kao sto sam ja.
https://i.imgur.com/G21p7vM.png

Ne kuzim u cemu je problem. Naprosto koristis ono sto ti odgovara i sto zadovoljava tvoja ocekivanja od OS-a. 99.99% korisnika ima userspace ocekivanja od OS-a, odnosno da im omiljene aplikacije rade bez ikakve muke.

Ako je to Linux, kao sto je primjerice kod mene, a ocito i kod tebe - onda je valjda *nama* taj OS zadovoljavajuc. IOW, *meni* za *moje* potrebe Linux nije "sranje" za desktop. Isto tako morate smiriti uztitrale grudi i shvatiti da ostatak planeta ima W(11) i da im ocito sasvim dovoljno dobro radi za to sto im treba. A vecini treba da zasurfaju webom i napisu dokument u Wordu ili pristupe nekoj korporativnoj aplikaciji.

Citiraj:
Dakle - za DESKTOP - i Linux i Windows 11 su trenutno - sranje.
Hrabro.

Citiraj:
P.S.- interesantno kako nitko ne spominje u cijeloj ovoj prici Apple kamp koji ima vise Desktop korisnika od Linux ekipe.
Doslovce u mom postu na vrhu threada.

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Bubi, ti se opet svađaš sam sa sobom. Valjda kako se digneš na koju nogu zauzimaš oprečne stavove Voljno!
I dalje nam nisi otkrio sto ce tebi administratorski pristup na tvom mobilnom uredjaju.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline