Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.11.2025., 20:46   #85227
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Malo o gumama, nismo odavno.
Naišsao sam na 5 godina stari test različitih guma na različitim podlogama na različitim temperaturama u cilju da se potvrdi ili pobije famozna tvrdnja granici na 7C. Zanimljiv test i malo drukčiji od drugih

https://www.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk
pogledam kasnije video da vidim šta su utvrdili uistinu, ali poanta guma, bar onih UHP tipa Continental Sport Contact 7, Pirelli PZ5, Michelin Pilot Sport itd je da mi je glupo trošit ih i "mučit" na niskim temperaturama i općenito lošim uvjetima kako god okreneš kad znam koliko koštaju i zbog čeg sam ih uzeo.. to ti je isto ko da ciljano ideš naletit na svaku rupu na cesti kad znaš da ju možeš izbjeći.. želim da mi se gume potroše od gasa u pod, a ne zbog niske temperature za ljetne ili visoke za zimske ili drugih uvjeta koje su vjerujem objasnili u videu

zato svatko ima izbora, nit vozimo svi neke brze aute nit vozimo isto niti svatko gleda na auto koji posjeduje isto..auto mi ima 20g i trpam pare u njega kao da sutra ne postoji, a netko ima auto 3g, proda i kupi novije.. uzimam top gume i dva seta ljeto/zima iz iste one loše mentalne sheme da je glupo stavit plin na bmw benzinca.. i to je to

svima je jasno šta je zima, šta je majka priroda kad se zainati sa snijegom i ledom, da postoje lanci, da postoje cijelogodišnje kao odličan izbor za primorski dio hrvatske..

edit: hrvatska policija na ulasku na autocestu me u prošlu nedjelju kad sam se vraćao kući zaustavila po noći oko 23h, odmah lampa u gume da vide jel imam zimske, tj prigodne gume

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 28.11.2025. u 21:14.
John Creasy je offline   Reply With Quote