Citiraj:
Autor Exy
Što se tramvaja tiče, uvijek mi je lijepo vidjeti ZET-ovo spremište na Remizi, otkad znam za sebe izgledalo je kao nešto što je iz Černobila teleportirano u Zagreb i ostavljeno u istom stanju od 1986.
|
Hehe! Ali dobro, mora im se priznati da je ovo velikodušan potez. Trebalo je sve ovo i organizirati, od papirologije, prijevoza, pa sve do popratnih troškova i mjesta gdje GT6 bude bio parkiran.
Već se mislilo da od svih tih GT6 ne bude bilo ništa (svojevremeno se čak govorilo o nekakvom tramvaj-kafiću) ali naravno cijela ideja je propala prije nego što je uopće krenula, baš poput svih onih kioska i kućica koje su napravili od starih tramvajskih kola.
U tijeku je znatno povećanje i investicija u muzejsku flotu (M24, Đuro Đaković TMK 101 a uskoro Đuro Đaković TMK 201 i Duwag GT6), pa ako ništa drugo ZG bude imao poveću kolekciju obnovljenih starih tramvaja za posebne prigode i muzejske linije (broj 21)
Citiraj:
Autor Wolverine
Zanimljivo ali ti su GT-jci bili tehnološki space shuttle za sve ono naše što smo do tada imali u pogonu, uključujući i one odrone od serije 2100.
|
Ja osobno volim 2100 bez obzira na njihove probleme, možda čak i zbog njihove "povijesti", ali da - GT6 je bio miljama ispred ondašnjih tramvaja sredinom 90ih kad su se pojavili zbog čega mi je i drago da su odlučili spasiti barem jednog.
Osječki 1237 kojeg je GPP donirao natrag Zagrebu je u voznom stanju, i gotovo pa kompletan, osim nekoliko sitnice koje uistinu nije problem zamijeniti. Zbog čega je i savršen kandidat za muzejsku garnituru, što nažalost više nije slučaj za one Zagrebačke koji su strunuli od stajanja.
Sjećam se kao da je bilo jučer ... išao sam od Ivanićgradske do Radničke linijom 13 u tim GT6 i uvijek mi je bilo fora što su imali tapecirana sjedala, imao si dojam kao da si u dnevnom boravku stare kuće a ne u javnom prijevozu
Edit
Usput rečeno, stari garažni broj Osječkog 1237 (dok je bio u Zagrebu) bio je 942. Evo i njegove fotografije iz nekih drugih vremena, dok je 942 bio u redovnom prometu: