Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.11.2025., 18:09   #84952
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Hvala, ali nemam FB
VAG ide uspjesno dolje, svaki model su unazadili.
Jest da ga imam tek 3 tjedna, ali moj krampvagen još nije pokazao ni jednu *grešku ili mušicu, prošao za sad 1330km (cca trećina grad 2 trećine autoput).

*probao sam onaj prediktivni tempomat, što zna koje ograničenje slijedi pa te unaprijed pripremi za to. Npr. voziš 130 a za 100 metara zna da ide tunel, pa ti tih 100 metara po malo smanjuje brzinu tako da točno padne na 100 pred taj znak ograničenja.
Naravno ide i u drugom smjeru.
U Sloveniji mi je radilo savršeno osim u jednom slučaju kad je imao fantomsko smanjenje na 80 (nije da je krivo očitao neki znak, jer nije bilo nikakvog znaka, nego mi je najavio da uskoro ide smanjenje na 80, valjda im ostalo od nekad prije kad je vjerojatno bila drugačija regulacija prometa zbog radova ili nečeg).
U Hrvatskoj sam isto to probao i radi katastrofa, svako malo ima fantomskih 80 ili 100, valjda su uhvatili bili neke radove na cestama, pitaj boga.
Ne uzimam im ovo kao grešku u softwareu nego jednostavno krivi/zastarjeli data set, za koji su vjerojatno krivi radovi na cestama.

Izgnjavio sam mu svaku postavku što sam mogao valjda, jer sam gik
Vidjet ćemo kako će biti dugoročno, ali za sad bugova nema i sustav radi iznimno brzo.

Inače - ful sam zadovoljan potrošnjom na ovoj 1.5 PHEV kosilici.
U gradu mi je domet na struju dodatno pao sa dosadašnjih 100km (po WLTP-u nešto preko 120km) na nekih 90km, ali ajde, to je očekivano s obzirom na smanjenje temperature i na to da ga uopće ne štedim, dalo bi se to povećati sa malo laganijom nogom.

(app ne dopušta screenshote pa eto.. )

Autoput ne vozim kao pravi balkanac, ali ga gurnem ipak malo iznad.
100 -> 120 (osim Roka i Kapele, gdje ga vozim 110)
120 -> 140
130 -> 150

Po Sloveniji sam vozio po propisima

Iznimno tiha, udobna i generalno relaksirajuća vožnja, za to 5+ od mene!

Ono s čim nisam zadovoljan je osjetljivost senzora i sustava općenito kad vozim u rikverc.
Zna me ukopati u mjestu kad skonta da netko prošeta tipa doslovno 5 metara od auta
Može se isključiti ali ne želim, čisto za situacije da mi nedaj bože neko malo dijete iskoči iza a ja ga ne skontam. Ali da je loše izvedeno - je.

I kamera za u rikverc me još više smeta nego prije, fakat je loša, pogotovo po mraku.
Prije sam pretpostavljao a sad sam siguran da su ugradili najlošiju kameru koju su teoretski mogli nabaviti u današnje vrijeme, baš strašno.
Igorr je offline   Reply With Quote