View Single Post
Staro 18.11.2025., 14:45   #5057
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Pozdrav,

tražim monitor koji bih za sad spojio na Lenovo Legion 5i laptop (16", 14650HX, RTX 4060, 240 Hz), a kasnije vjerojatno na desktop konfiguraciju. Surfanje, video, Office, rjeđe manje zahtjevna obrada fotografija, povremeni casual gaming (isključivo singleplayer).
Išao bih na 27". 32" mi se čine previše s obzirom na dostupan prostor.
S obzirom da nisam "in" sa tehnologijom u posljednje vrijeme, a vidim da postoji više opcija (OLED, IPS, VA), potreban mi je savjet što bi mi bilo najbolje. Za nekih 200-250 eura recimo.
OLED se čini se ne uklapa u taj cjenovni rang, a čitam dosta o Burn-inu, pa bolje izbjeći potencijalan problem. Vidim nude se i ovi zakrivljeni monitori. Ne znam ima li to smisla (IPS ili VA?), pogotovo na ovako manju dijagonalu.

Htio bih da je monitor podesiv po visini i širini, 2K rezolucija minimalno (zapravo dovoljno), neki pristojni refresh rate (144+ Hz recimo), solidan izbor konektora (po mogućnosti i USB-C, ali nije nužno). Ni KVM Switch ne bi bio na odmet, ali nije uvjet.

Vidim da se dosta preporuča Xiaomi G Pro 27i kao nekakav Best Buy u tom cjenovnomn rangu. Ali onda opet čitam o problemu sa Red Tintom kod tog modela.

Eto, pa ako može neka preporuka da ubodem nešto sad na sniženjima.

Hvala!

EDIT:
Naletio sam na ovaj za izrazito nisku cijenu u 2 web shopa u usporedbi s ostalima.
Zašto je u te dvije trgovine više od 300 eura jeftiniji?
On je 32", ali s obzirom na cijenu, možda ići na tu opciju? Ovako na brzinu sam pogledao par recenzija i nisu loše.

Zadnje izmijenjeno od: bjede. 18.11.2025. u 17:21.
bjede je offline   Reply With Quote