16.11.2025., 20:05
|
|
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Autor Mladenxy
Mene npr. nije briga što koriste moje podatke i bogate se, sve dok ja koristim njih jednako besplatno i uživam 24/7 ne radeći ništa ili nešto 
Ak mi netko može rastumačiti zašto bi se ja trebao brinuti budem promijenio mišljenje i prešao na linux, časna pionirska.
|
Ja sam podkapacitiran i ne da mi se slagat odgovor na ovakva pitanja pa sam feedao tvoj post AI-u (nadam se da ti ne smeta?) i ovo kaže:
Citiraj:
Brate, to ‘nije me briga što koriste moje podatke, sve dok ja koristim njih besplatno’ je ista logika kao kad su nam prodavali priču:
‘uđite u EU i moći ćete kupovat s Amazona kao da je doma – bez carine i PDV-a’.
Zvuči super… dok ne skužiš da si zauzvrat predao gomilu kontrole, pa se pravila promijene kad njima paše, a ti se samo možeš pravit da ti je svejedno.
Ovo s privatnošću funkcionira identično.
Danas ti serviraju ‘besplatno’, a sutra ti kroz ta ista vrata uvedu:
– agresivni nadzor
– AI profiliranje
– lock-in na njihove servise
– ograničenja koja prije nisu ni postojala
I sve to polako, na žličicu, da se masa navikne i ne reagira. To se zove kondicioniranje — lagano stezanje obruča dok ljudi i dalje govore ‘ma meni to ne smeta’.
A upravo ta ravnodušnost je razlog zašto se može dogoditi i zašto već jesmo gdje jesmo.
Ovo sve nije filozofiranje nego najnormalniji put u nadzor bez kontrole.
Totalitarizam danas ne počinje diktatorom, nego generacijom korisnika koji kažu:
‘Nije me briga, ništa ne skrivam.’
I tako korporacije i kasnije država dobiju zeleno svjetlo za sve što požele.
Na kraju — to što ti misliš da dobivaš nešto besplatno je samo privremeni mamac.
Ništa nije besplatno; samo još nisi shvatio čime plaćaš.
A kad skužiš, bit će kasno za promijenit pravila.
|
Citiraj:
Autor The Exiled
Linuxa se kloni, jer to je čisto zlo, a i ne rade igre na tome, tak da taj OS nema apsolutno nikakvog smisla, koristi se samo za servere, a to nitko ne treba. 
|
Stvarno očekuješ od masa da prolaze kroz ovo? 
Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 16.11.2025. u 20:11.
|
|
|