Da se i ja malo pohvalim.
Radila se sjenica ovo ljeto na viksi u Zagorju pored Varaždina.
U biti, radovi su počeli na proljeće kad je izlivena deka i lokalni meštar djelomično sazidao roštilj.
Drvena građa - lamelirane grede 20 x 10 i 12 x 10 cm naručene kod janeza u Sloveniji. Brodski pod također. Jeftiniji dosta nego kod nas.
Kad je stigla dostava građe, moglo se pristupit farbanju iste.
Nanešena impregnacija za drvo dva puta. Radio s kompresorom i bome, uspio se otrovat dok sam to radio. Slijedeći put maska obavezno.
Nakon toga se išlo na nanošenje lazure. Nanešena je lazura na bazi vode iz razloga što smo mi to radili vikendima. Da sam išao na uljnu lazuru, to bi potrajalo tak da smo to odbacili. Nisam bio sretan zbog toga, al jbg.
Lazura špricana bosch kompresorom, no ženin bratić je odmah nakon špricanja prelazio ofarbano s valjkom, da izjednači boju pošto je bilo dosta overspreya. A lazura na bazi vode na temperaturama koje su bile u lipnju suši u roku keks.
Kasnije kad je sve bilo gotovo, prešao stupove i podroženice još dva puta.
I onda je trebalo nać par dana vremena da to napravimo. Partner iz firme, jedan radnik i ja našli tri dana u nizu i krenuli u akciju.
Ne moram ni napominjat da su temperature ta tri dana bile 30 + C.
Bosch preklopna pila odradila momački posao.
Složena sjenica, podaskano s brodskim podom i stavljena folija.
Majstor koji je zidao roštilj, dozidao ciglu do rogova.
Par dana kasnije došao meštar za limeni krov i odradio isti.
Puknuta gore i privremena rasvjeta s Temua.
Treba još postavit pločice koje su kupljene, provest struju i riješit vodu. Sve je sprovedeno no čekamo meštre.
Još i stol s klupama treba nabavit, 3 - 3,5 m dužine. Mislim da je overkill al žena i bratić tak hoće a mene zabole, ja sam svoje napravio.
Sad radim neki DIY BT 2.1 sustav al sam dobio uvjet da bude u skladu sa sjenicom. Tak da radim zvučnike obučene u jelovinu.