View Single Post
Staro 19.03.2006., 08:08   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor stublina
Joj što ga kakiš i trtljaš bez veze... i sad si ja moram u ovo doba noći ić kuhat kavicu jer kako da zaspim čitajući ovakve neosnovane bedastoće..
Dvije najbolje ploče za s478 imaju Intelove čipsete , općenito bilo koja bolja ploča za s478 ima intelov čipset , hajd sveznalice nađi , pokaži , ukaži nama koji neznamo koja je to ploča sa nekim drugim čipsetom za s478 bolja recimo od primjerice ove moje ?? Čovjek ima stariji proc sa malim FSB-om a ploča mu je sasvim ok. @2pac , ploča koja podržava taj omjer FSB-a i meme je P4S800 E Deluxe , na njoj ti proc radi na 100 a mema može radit na 200(400) , ima ploča 6 il 7 mogući kombinacija za odnos brzine meme i FSB-a. Nije skupa , sis-ov čipset je u pitanju što znači da će to biti stabilno ako ne nabaciš neki bijesan oc. Via - bježi glavom bez obzira... Možeš probati ocat svoj proc sa 100 na 133 FSB , ploča ti ima mogućnost dizanja voltaže CPU-a , u tom slučaju dobio bi mogućnost da memu staviš kao DDR333 i radila bi na 166(333) i uz spuštanje latencija na 2-3-3-7 to bi brže radilo nego kombinacija sa P4S800 E Deluxe. "4-3 Advanced Chipset Features" - tu promjeniš sa By SPD na Manual i onda možeš odmah ispod toga podešavati latencije.
Ha čuj ja čovjeku objašnjavam kako radi ovo što ima, a ti meni o Sis-u i Via-i.
Ploča je dobra (ova koju ima), ali ostaje činjenica da intel na svojim čipsetima ne podržava kombinaciju fsb100=ddr400, a kupovat ploču sa sis čipsetom kraj intela 875=: suicide , bez obzira na brzinu meme. Izgleda da kava ipak nije bila dovoljno jaka...:clap:
@Pra@ko: ne da ima celerona sa fsb100, nego ima i punokrvnih pentijuma sa willamette jezgrom, a čini mi se da su i prvi northwoodi imali fsb100.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 19.03.2006. u 08:22.
Pomo je offline   Reply With Quote