View Single Post
Staro 13.11.2025., 00:20   #9855
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ta je ploča još uvijek kod mene doma u kutiji

Nego, nije IT hardver al mi drži posebno mjesto u srcu. Jučer kopao po stvarima u staroj kući tražeći svoj prastari C64 i naletio na ovo, svoj prvi VCR

Citiraj:
Autor Frung Pregled postova
Moj prvi i jedini VCR isto. Trenutno mi je u garaži u formi čiste šasije, u pripremi za ugradnju probranih PC komponenata za VHS sleeper.
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
A bas sam se pitao kod koga je zavrsila Os prodat?

LOL, zakon, vecina ljudi je to pobacala Garant bi radio da ga je malo razraditi i eventualno provjerit napajanje. Imam i ja svog prvog, jos je u funkciji, odrzavam ga + jos jedno 10-ak drugih
Najprije isprike što kasnim samo cca tjedan dana, više ne pratim forum (primarno jer više nemam sa čime sudjelovati u raspravi) pa mi je ovo promaknulo do danas

Casio nije nikad proizvodio svoje video rekordere, već ih je samo pakirao pod svojim imenom, u razna kućišta. Ništa lošeg u tome, isto su radile broje firme, a ista praksa se provodi i dan-danas, sa gotovo svim aparatima, pa čak i vozilima

Nego, teško mi je ovako reći bez fotki ali najvjerojatnije je riječ o Funai-Shintom šasiji, također poznatoj pod imenom "Funai 3". I ne, Funai onda nije bio smeće - upravo suprotno. Funai je naručio mehaniku od Japanske korporacije Shintom, koja je dizajnirala izuzetno jeftin, ali izdržljiv transport kojeg je lagano za održavati, i (obzirom na količinu proizvedenih uređaja) jako je lagano pronaći dijelove za njih. U krajnjem slučaju čak i cijelu mehaniku, uključujući oba motora i glave.

AKO je riječ o ovom modelu onda ima 4 remena ... i upravo to im je bila najveća slabost. Jedan remen za kapstan, jedan za idler, jedan za mehaniku (za preslagivanje modova rada, položaj mehanike) i jedan za lift kazete.

Bilo kako bilo, sve treba rastaviti, podmazati i počistiti, promijeniti remenje i vratiti natrag, nakon čega bi video trebao raditi bez brige. Čak mislim da se još može nabaviti i originalni pinch roller, barem je bilo moguće do prije godinu-dvije.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote