Citiraj:
Autor Nikky
Bilo je uspješnih i neuspješnih "povezivanja" ovisno o opremi, VoIp telefonu ...
Za test možeš spojiti direktno VoIp telefon na ONT, na taj način izbaciš Tik iz kombinacije.
|
Hvala na prijedlogu. Iako nisam siguran da će to pomoći, jasno mi je da se u ubeđenosti čovjek najgadnije prevari. Mogu probati i to, no ONT mi je na tavanu tako da mi je nezgdono, no probam kad riješim sve nenadane poslove i javim rezultat.
Citiraj:
Autor mladen_lucky
Ja koristim Gigaset A540IP i TP-Link switch koji odvaja VLAN-ove, tako da VLAN ID kod mene nije namješten na telefonu.
Iz nekog razloga baza ne dobije adresu DNS servera, tako da je potrebno koristiti IP adrese servera. Također, server sa "78" u adresi u mom slučaju nije radio.
Authentication name: xxxxxx@ims.t-com.hr
Password: xxxxxxxx
Username: +3851XXXXXXX
Display name: 01XXXXXXX
Domain: ims.t-com.hr
Proxy server address: 172.24.172.169
Proxy server port: 5060
Registration server: 172.24.172.169
Registration port: 5060
Outbound proxy mode: Automatic
Outbound server address: 172.24.172.169
Outbound proxy port: 5060
|
Hvala mnogo na podjeljenom setup-u i informacijama.
Bilo bi mi zgodno da bude po VLAN-u pošto bi mi bilo nepraktično još VLAN da razlamam, ali mogu povući poseban kabel s Mikrotika pa na njemu untaggat direktno.
I meni je nešto sumnjivo s celom VoIP mrežom, ali opet to je samo moje polustručno nagađanje...
Moraću probati koristiti tu IP adresu onda, možda je samo to problem, a probam i kombo svega ostalog pa javim.
Imao sam takvu Gigasetovu bazu... i bacio sam ju u fazonu koji će mi k.... i eto mi ga na sad

Taj Gigaset A540IP koliko vidim nije nigde u prodaji. Na njuškalu sam našao C470IP sa 3 handset-a za 40€... bi li to bilo okej?