View Single Post
Staro 11.11.2025., 17:07   #20903
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jesi siguran da su bas otisla samo vratasca? Pitam, jer ona nisu bitna za drzanje optickog kabela; imam nekoliko uredjaja koji umjesto vratasca koriste spuzvicu koju treba izvadit prije ustekavanja optickog terminala i svi bez vratasca uredno drze kabel utisnut...
Inace mozes probat umetnut terminal i ako pogodis polozaj da imas podesan spoj optickog kabela, onda ga izvana pricvrsti sa nekakvim gumi-kitom, trajno elasticnim kitom, kao plastelinom i sl.
Da, vratašca su otišla. Vadio sam pincetom oprugu i komadiće plastike iz konektora.

Dvije vrste TOSLINK-a su. Jedna ima spužvicu, druga ima vratašca. Ova s vratašcima je zajebana jer se vratašca prije ili kasnije raspadnu i onda kabel više ne drži u konektoru. Probat ću ga s nekakvim kitom učvrstiti jer sve što sam dosad našao uključuje ili otvaranje zvučnika i lemljenje novog konektora ili transplantaciju vratašca s kompletnog, a u to se ne upuštam.

Citiraj:
Autor dukee Pregled postova
CX ima podrzan DV, od prvog dana gledam sve filmove u DV, sto znaci nekih 5 godina
Evo, poslat ću ti file, neki random DV koji nađem i koji će mi na CX biti zelen/ljubičast, pa javi jel i kod tebe.
Garantiram da će bit pa probaj zaključiti zašto, ako ti tv podržava DV.

(imam odgovor na to, samo me zanima što ćeš reć)

Evo, probni file je tu, tko želi probati nek javi

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.11.2025. u 17:45.
1v@n je online   Reply With Quote