View Single Post
Staro 05.11.2025., 23:57   #760
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Datum registracije: Dec 2023
Ali evo da ne zastranimo o retro mobitelima, stiže novi sken časopisa Hacker

Riječ je o broju 76

Inače zanimljiv odabir naslovnice koji izgleda jako dobro, ali opet, nebi očekivao takvu naslovnicu pošto je u tome broju recenzija igre:
Return to Castle Wolfeinstein - ima 4 strane recenzije sa efektnom crnom pozadinom i bijelim fontom, što bi se za pojmove tiskanja časopisa smatralo ludilom zbog rasipanja resusra tinte, ali Hacker je očito bio drugačiji i vizuali su bili bitniji od kojekakvih menađerskih štednji
Igru odigrao na svom tadašnjem računalu sa Pentium 3 866 MHz, 128 MB RAM i Riva TNT2 grafom i da, bilo je nekih levela u katakombama sa realnim prikazom ''magle / dima'' gdje se iz poda ustaju nazi zombiji, za ono vrijeme to je bilo stvarno wow.

Još jedna igra vrijedna spomena po meni je svakako recenzija Legacy of Kain: Soul Reaver 2, gdje doslovno možeš bacati koplja i nabadati protivnike, a i glavni lik je bio cool jer nije imao donju čeljust haha

Od hardwarea tu su recenzije tada nedostižnih i jako skupih GeForce 3 grafičkih kartica, jer je prije toga nVidia kupila 3Dfx i preuzela njihove patente koje su generalno implementirali u GF3 čip.

Neke od zanimljivosti su i spominjanje glazbenih bendova Limp Bizkit te Slipknot i njhovog albuma ''Iowa'', na neki način, tada kao klinac sam slušao metal i rock te sam bio dosta nabrijan na to tu muziku i zanimljivo da se isto može naći i u Hackeru
Sad me baš zanima, dali su negdje spominjali i bandove poput KoRn, Linkin Park, System of a Down jer ima dosta brojeva koji mi fale iz toga vremena.

Eh da spominje se i film Star Wars: Phantom Menace koji je u to vrijeme izašao na DVD-u koji je polako počeo dolaziti u ''mainstream''.

Ukratko o samom skenu, i ovdje je rađeno u A3 formatu, i smatram ovo najboljim skenom od sva tri primjerka koja sam radio. Još sam uspio napraviti kompresiju na 128 MB bez vidljivih gubitaka u kvaliteti. Ako nekog zanima, to sam uspio odraditi na ovoj stranici besplatno:
https://www.ilovepdf.com/

Link na sken:
https://drive.google.com/file/d/1t5L...usp=drive_link

Uglavnom, nastavljam sa radom i sutra bi trebao krenuti na sken slijedećeg broja
Što bi se reklo ''stay tuned''

Zadnje izmijenjeno od: struga987. 06.11.2025. u 00:10.
struga987 je offline   Reply With Quote