Ima vic na tu temu koji bas uvijek pricam kada naleti ovakva diskusija...

Ispricam dio na hrvatski, a kraj cu na engleski...
Dakle... Mladi svecenik dosao u neki prastari samostan na vrhu neke planine bogu iza nogu gdje se cuvaju najstariji spisi i knjige... I doveli njega pred glavnog svecenika da mu odredi koji ce mu biti posao...
- Ti, mladi svecenice, ti ces ici sa ovim bratom i bavit ces se prepisivanjem starih spisa...
I tako, mladi svecenik ode, prepisuje on te spise... Godinama ih prepisuje... Vrijeme prolazi... Kadli, njemu nesto sine i zatrazi prijam kod glavnog svecenika...
- Recite mladi oce, sto vas muci?
- Oce, malo sam razmisljao... Vidite, mi ovako prepisujemo ove spise ovdje vec stoljecima, tisucljecima... Pa sam se zapitao - da li je moguce da je u svom tom prepisivanju doslo do neke nenamjerne pogreske tokom svog ovog vremena?
- ...... Zanimljivo zboris mladi oce, svakako zanimljivo pitanje... Pozabavit cu se sa tim pitanjem...
I tako, glavni svecenik spakira torbu i ode u katakombe, u najdublje sobe i prostorije gdje se cuvaju naaaaajstariji spisi i knjige... I nema njega tako jedan, dva, pet, tjedan dana... Ostali svecenici se sad vec jako zabrinuli gdje im je nestao glavni svecenik...
I organizili oni tako potragu za njim, trazili ga, trazili... I napokon nasli u nekoj naaajdubljoj prostoriji u nekoj spilji bogtepitaj kolko duboko u katakombama u kojoj se cuvalu spisi od samih pocetaka religije... I udjose njih par u tu prostoriju, kadli vide velikog svecenika kako se malo smije, malo place...
(sad prebacujemo na engleski)
- Look here!!! It's written 'CELEBRATE', not 'CELIBATE'!!!!