Citiraj:
Autor Mommistake
Da, samo je problem da Chatgpt masa ljudi koristi umjesto google-a i ne shvaća da to nije to.
Po meni AI kao takav, chatgpt specifično, u mojoj branši jako puno znači i pomogne. Radim u IT-u.
Trebaš hitno skriptu, mogu ju napisati u bashu ili pythonu za nekih 2-3 sata. Testirati još sat vremena. Isto to mogu generirati u chatgpt u roku 10-tak min, fixati neke varijable, istestirati i gotovo za 1h. Ovako ću izgubiti 1MD, naplatiti 1MD i pitanje hoće li raditi out of the box.
AI treba uzeti s zrnom soli uvijek. Rekao bi da je ChatGPT alat kojim se treba znati služiti. I nije za svakoga.
|
Mozemo se cuti za godinu-dvije pa da vidimo da li znas iz glave napisati bilokakvu skriptu i da li znas objasniti sto tocno radi to u sto gledas...

Jer vec sada neki ljudi u IT bransi pocinju imati problema tog tipa - imaju komad softvera koji je napisao ChatGPT i koji donekle i radi, no dodati nesto u to ili debagirati ili troubleshootati ili uopce objasniti sto to tocno radi - zaboravi...
BTW., mala digresija... Jesmo li ovdje svi svjesni da je obican SpamAssassin zapravo machine learning AI koji u pozadini koji skenira mejlove i klasificira ih? Dotican softver postoji vec skoro 25 godina...
Imam dojam da cemo uskoro sve imalo pametne komade softvere zvati 'AI', umjesto 'softver'...
Inace, evo jedna dobra fora kako zaje*bat AI koji skenira LinkedIn...