Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.11.2025., 14:43   #84720
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
6 godina stari auto za skoro 40k EUR s ovozom u RH.

Svaka čast Lexusu, ali šta je previše, previše je.

S 37-40k već grebeš lagano premium švabe, od A7 i A7, do E klase mercedesa, BMW možeš kupiti realno kakav želiš za te novce, mlađi, jači, lijepši. I to ne 2019., možeš već gledati 2021. i 2022.

Uvijek sam volio Lexus zbog pouzdanosti, ali nikad ne bi dao te novce za takav auto. Da je noviji, svakako.

Ne znam koliko je UK pristupačnija oko dijelova, ali ovdje u RH, kolega s posla kaže da je pumpu vode čekao nekih 7 dana da nabavi meho. 7 dana je auto stajao na dvorištu kod mehaničara.

Kvaliteta unutrašnjosti/materijala pogotovo u odnosu na nove njemačke modele srednje klase i niže (IS/serija 3/c-klasa/A4). Dakle sve što dodiruješ. Razlika je očitija na nižim klasama limuzina/SUV-ova. Koža je mekša (uspoređujem sa mikrofiber/koža ili kožnim sjedalima u C Klasi...Audi A4 mi je po udobnosti sjedala najbliži nekako). Sve iznad više srednje klase automobila (E klasa/serija 5/A6) njemačka konkurencija je najčešće jednako udobna/luksuzna ili čak i više. Što se motorizacije tiče - Lexus je jednostavno za tihu i udobnu vožnju pa se više na hibridnu tehnologiju oslanjaju umjesto na gas do daske i buđenje osjećaja kod vozača i putnika. Moglo bi se reći da je više za penziće - izuzev par sportskih i F modela. Ima svoju klijentelu ali nažalost najčešće je u DE toliko skup da samo zagriženi fanovi brenda kupuju Lexus. Dakle rijetkost pridosi cijeni također.
tomek@vz je offline   Reply With Quote