|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor Psycho
kod ovakvih rezultata, trebas postati i prompt koji si napravio. Meni kod koristenja bilo kojih alata, sve ovisi o promptu koji sam postavio da li cu dobiti tocan podatak ili ce mi izhalucinirati neko sranje.
i ja nedavno malo poceo istrazivati AI funkcionalnosti, educirat se o primjenjivosti..ali se sve svodi na to da ako zelis pravu funkcionalnost, moras placati preko APIa za svaki API request i tu se vidi neka upotrebljivost ali nema nista za dzabe.
Claude Code ili VS Code sa Continue/Cline za programiranje
MCP za automatizacije, n8N za work flow - iako ce Claude sve to potaracati sa svojim MCP modulom tako da pola startupova koji su u djiru bili zadnjih godinu dana su postali beskorisni.
uglavnom onih 20eura za pristup chatgptu je kita u bila za pravu poslovnu upotrebljivost ili neko dizanje efikasnosti. Jedino rad preko APIa je opcija ako stvarno zelis unaprijediti neki poslovni proces.
Uz to AI svijet se toliko rasirio i produbio, da je potrebno stvarno se uhvatiti u kostac da imas potpuno razumijevanje mogucnosti tih sustava.
Onda dodjes ko localLLM-ova, njihovog treniranja, HW koji ti treba za to, sta je kvantizacija..blablbala
najcesce ljudi naprave jedan prompt na chatgptu i kazu, pa to mi i gugl moze reci, a nije bas to tako
|
Taj prompt je dio od jedne malo duze diskusije gdje sam ga pitao da mi napravi usporedbu pausalnog obrta i jdoo/doo, no svaki put je nesto izostavio... Onda bih ga trazio da to izostavljeno doda... Pa bi dodao, ali bi nesto drugo izostavio ili krivo izracunao... Sve u svemu, beskorisno... Nisam ja tu da ucim kako se pisu upiti, ja ocekujem od te silno reklamirane cudotvorne umotvorine da funkcionira na nacin koji je meni prihvatljiv i normalan, na kraju krajeva, tako su ga i izreklamirali...
Mislim da nece biti neke prevelike koristi od LLMova, jednostavno su ograniceni... Sve vise citam kako sve vise i vise ljudi pocinje uvidjati problem modernih AI LLM-baziranih alata koje 99% ljudi koji ih koriste, koriste kao 'source of truth', dok je tocnost rezultata jedva 60-70%, a ostalo je sve haluciniranje... Problem je sto ce svi ti krivi rezultati zavrsiti u pisanim dokumentima, clancima, izvjestajima, netko ce raditi potpuno krive poslovne odluke koje se ticu vece skupine ljudi na temelju krivih informacija, itd... Sve je vise ozbiljnih organizacija i medija koje prate sto se zbiva po pitanju AI i upozoravaju na probleme... Recimo, nekidan naletio na indexu clanak o EBU (European Broadcasting Union)...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...r/2725069.aspx
Ja se, na zalost, ne mogu uopce pouzdati u AI alate jer poraznu statistiku do sada... Mozda 10-15% tocnih odgovora...
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|